Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Француско-немачки план значи крај државе Србије

Вук Јеремић са листе “Народна странка - Сигуран избор. Озбиљни људи“ рекао је, гостујући у емисији "Око" да се за Народну странку успех на изборима неће мерити бројем гласова, већ да ли ће се после избора стећи околности да се одбаци француско-немачки план о КиМ.

Према његовим речима, то је најнепосреднија и највећа опасност за опстанак државе, да тзв. Косово престане независна држава.

"Кључна тачка француско-немачког плана је да Србија не пружа отпор чланству КиМ међународним организацијама, а ако дође до тога, биће нових сукоба на Балкану, било би озбиљних последица и по СПЦ“, подвукао је Јеремић.

Јеремић каже да је алтернатива томе опстанак државе Србије и да није довољно то урадити само на основу формалног одбацивања тог плана. "Ако гласате за НС то је гласање за одбацивање плана", навео је он.

После тога, како додаје, биће неопходно урадити дипломатске кораке да се редефинишу наши односи са ЕУ.

Сматра да је потребно редефинисати наше односе са Европом, потребно је испреговарати наш уговорни однос да Србија не тежи ка чланству и да буде део европског економског простоира, али да чланство не буде тема.

Француско-немачки план је почетак краја државе Србије, истиче Јеремић.

Што се тиче наших партнерстава са светом, када је реч о заштити територијалне целовитости, посебно место играју Рсуија и Кина које држе страну Србије у СБ УН и користе право вета, каже председник НС и додаје да и са другим змељама које нису признале Косово треба "тражити односе".

Јеремић предлаже да Срби из окружења из РС, Црне Горе добију посебне представнике у српском парламенту, јер Хрватска и Мађарска то имају.

Одбијање француско-немачког плана је корак који спречава да за неколико месеци дође "француско-немачки план два" који би предвиђао ревизију Дејтонског споразума, закључио је Јеремић.

Прочитајте ОВДЕ како је Чеда испрозивао Ђиласа

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА