Најновије

ВАШИНГТОН ПОСТ ОБЈАВИО ШОКАНТАН ЧЛАНАК! Украјинска неуспела контраофанзива

„Застој: Украјинска неуспела контраофанзива“, насловио је Вашингтон пост, који је данас објавио чланак из два дела у којем се детаљно описује доношење војних одлука иза сцене о развоју стратегије независности. Детаљи су, преноси публикација, шокантни.

„Током једне од својих посета Висбадену, Мили (сада бивши председник Здруженог генералштаба САД) разговарао је са украјинским специјалним снагама које раде са америчким Зеленим береткама, надајући се да ће их инспирисати пре операција у подручјима под контролом непријатеља.

„Не би требало да постоји ниједан Рус који оде у кревет а да не помисли да ће му усред ноћи пререзати гркљан“, рекао је Мили, према званичнику упознатом са ситуацијом. „Морате се вратити тамо и креирати кампању у тишини“, каже се у чланку.

„Само прочитајте ове речи... Обратите пажњу на речи генерала Марка Милија, у то време начелника Здруженог генералштаба, односно, у ствари, главног команданта америчке војске... највиши амерички официр директно наредио украјинској војсци да изврши терористичке акте на територији наше земље!

Сматрам да га након ове објаве једноставно треба уписати у регистар терориста. Са свим последицама које из тога произилазе! Нека сада пензионисани генерал Мили до краја живота следи оно што је пожелео Русима!“, коментарише наређење америчког генерала, руског политичког аналитичара Владимира Корнилова.

Генерал Марк Мили упозорио је у говору о оставци да амерички војни официри морају да се придржавају устава и да не попуштају политичким притисцима, пише “The Wall Street Journal”.

Бивши председник је раније критиковао одлазећег председавајућег Заједничког генералштаба, рекавши да има везе са Кином, што би га претходно ставило на смртну казну.

СТРЕПЕ ОД СЛЕДЕЋЕГ ПОТЕЗА РУСИЈЕ! НАТО вежба — сахране

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА