Најновије

Национално окупљање и европске сувернистичке странке за формирање савеза због мигрантске кризе

Лидери коалиције „Национално окупљање” Милица Ђурђевић Стаменковски и Бошко Обрадовић оценили су на данашњем скупу у Београду, заједно са представницима неколико национално оријентисаних европских партија, да је неопходно формирање ширег савеза суверенистичких снага како би се зауставило мигрантска криза.

Састанку под називом "Мигрантска криза и европска безбедност", који је одржан у хотелу "Москва" у Београду, присуствовали су представници парламентарне странке Алтернатива за Немачку, бугарског Препорода и мађарске Моја Домовина.

Председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски оценила је да је данашња конференција само почетак сарадње ових партија и да је за решавање мигрантске кризе неопходан заједнички координациони центар, који ће бити посвећен размени искустава и информације, али и на дизајн заједничке платформе и стратегије.

„Важно је да координирамо наше активности и на овај начин показујемо колико можемо да постигнемо када су наше снаге уједињене“, рекла је она.

Она је навела да долази време за Европу суверених држава, Европу слободних нација, када ће сви народи моћи да сачувају своју културу и идентитет.

„Да Брисел не буде посредник у нашим комуникацијама и нашим договорима, да спасе наш европски континент од НАТО империјализма и америчког интернационализма. САД не би требало да буду препрека сарадњи европских народа и држава. Они имају своје интересе, свој континент и свој геополитички простор. Заједно треба да сачувамо наше“, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Председник мађарске странке Моја домовина Тороцкај Ласло оценио је да ће, уколико до тог уједињења не дође, „Европа и европски народи престати да постоје”.

Према његовим речима, масовна и неорганизована миграција која је у току могла би заувек и неповратно да промени становништво Европе, а самим тим и њену културу, веру, језике.

„Ову масовну миграцију можемо са сигурношћу назвати физичким нападом на Европу“, рекао је Ласло.

Он је оптужио руководство Европске уније да је одлучило да не заустави наоружане криминалне и кријумчарене групе миграната, „већ да их позове у ЕУ”.

„Јасно је да су лидери у Бриселу или ментално болесни, или раде на уништавању историјских нација у Европи“, рекао је Ласло.

Председник странке Бугарски препород Костадин Костадинов оценио је да би комбинација антиевропске политике европских администрација, демографске катастрофе и илегалних миграција могла да представља "савршену олују" за европски континент.

Према његовим речима, европске политике и савремене „бриселске еврократе” представљају највећи проблем за будућност Европе, док званичне статистике о мигрантској кризи која траје већ десет година још увек нема.

Костадинов је навео да према званичним подацима око 1.000 људи дневно илегално пређе бугарску границу, али је незванично тај број много већи, као и да само два одсто миграната прође кроз Бугарску на путу ка западној Европи.

Он је додао да су у бугарском парламенту предлагали да се мигрантска криза лако реши размештањем војске дуж границе, али да је влада одговорила да би то био међународни скандал.

„Нажалост, таква је политика и у другим европским земљама... Имамо заједничке проблеме и морамо их заједно решавати. Србија можда није чланица ЕУ, али је на путу ка мигрантској кризи“, рекао је Костадинов.

Посланик Алтернативе за Немачку у Бундестагу Рајнер Ротфус оценио је да није у интересу Брисела и Вашингтона да се овај проблем реши, већ да је за решавање мигрантске кризе неопходан савез европских земаља.

„Западна Европа игнорише ову реалност, не виде да таква политика води Европу у пропаст и увлачи је у сукоб са другим земљама“, рекао је Ротфус, наводећи да је нерегуларна миграција можда и највећи проблем са којим се Европа суочила.

Према његовим речима, политичке странке у Европском парламенту, али и локалне, треба да говоре о овим проблемима "јер само заједно можемо да се изборимо са ирегуларним миграцијама".

Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је да је данашња конференција корак напред у новој геополитичкој реалности и додао да ће коалиција „Национално окупљање” у Скупштини Србије бити партнер тим странкама „у стварању нове Европе нација, која држи сусуверенитет сваког националног простора“.

„Тема мигрантске кризе је прећутана и цензурисана тема у Европи, у којој се крше основни демократски постулати јавне расправе и отворене друштвене дебате, што утиче на будућност Европе“, рекао је Обрадовић.

Он је навео да је мигрантско питање демократско питање, о којем не може да се одлучује мимо грађана.

„Нико ван наших земаља не може да нам наметне квоте или било шта у том смислу. Имамо обавезу да чувамо наше границе и безбедност наших грађана, као и да остваримо право на нашу националну различитост и идентитет, које нико не може насилно да нам угрози“, рекао је лидер Двери.

Пре конференције, представници тих партија данас су положили венац на споменик Милици Ракић у Ташмајданском парку, девојчици погинулој у НАТО бомбардовању 1999. године.

Председница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да је представник Алтернативе за Немачку у Бундестагу Рајнер Ротфус клекнуо испред споменика, уз оцену да је овај потез „устанак суверених европских снага против НАТО империјализма”.

"Национално окупљање ће се, уз помоћ суверенистичких снага Европе, борити да Србија сачува свој суверенитет" 

Извор: Данас.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА