Најновије

УКРАЈИНЦИ ТОНУ У ПОНОР - Губе територије које су пре недељу дана биле најжешће утврђене (МАПА)

У најновијем развоју на источном фронту у Украјини, руске војне снаге остварују значајан напредак на Сватово-Кременском положају.

Извештаји указују на то да се војници крећу из Диброве према Тернама и Јамполовки, уз интензивне борбе које се воде у региону Јара Лаптева. У исто време, украјинске оружане снаге покушавају контранапад са јужног фланга Серебрјанског шумарства, али не успевају да постигну значајније успехе.

Са друге стране, на Соледарском фронту, руски војници су успешно завршили операције чишћења укрепљених позиција у околини Ваљњановског расадника и аутодрома Бахмутски шлях. Ово представља значајан стратешки успех, с обзиром на то да се налази на северозападу Бахмута, кључном граду у региону.

Поред тога, руске снаге настављају напредовање ка Григоровки и Орехово-Васиљевки, областима које су претходно биле под контролом частне војне компаније "Вагнер", али су изгубљене раније ове године.

У међувремену, на Авдејевском фронту продужују се сукоби у областима АКХЗ, Степового, Новокалинова, Северног и Тоненьког. Иако су сукоби интензивни, конфигурација фронта остаје углавном непромењена. На Ореховском фронту, како се извештава, настављају се покушаји да се избацију украјинске снаге из стратешки важних позиција у Кринках, део Херсонске области.

ЗАПАД СЕ ДИСТАНЦИРА ОД КИЈЕВА: У приче о поразу Русије више нико не верује

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА