Најновије

Teшки губици Украјинаца код Доњецка: Убијено 100 војника, уништен тенк, борбена возила, систем "ураган"...

Руске снаге су у офанзивној акцији у правцу Доњецка заузеле повољније положаје и линије и том приликом ликвидирале преко 100 украјинских војника. Поред тога, Оружане снаге Русије уништиле су један тенк, три борбена оклопна возила, хаубицу „мста-б“, борбено возило ПВО система „ураган“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Поред тога, уништени су и францускуа самоходна хаубица „цезар“ и складиште муниције 55 артиљеријске бригаде украјинске војске.

У саопштењу се додаје да је група „Исток“ Оружаних снага Русије у правцу јужног Доњецка и Запорошке области извела напад на украјинске бригаде у Угљедару, а Кијев је изгубио преко 60 војника и 12 возила, укључујући амерички контрабатеријски радар америчке производње AN/TPQ-37.

Такође, уништени су један тенк, борбено возило пешадије, два оклопна транспортера и три аутомобила, као и самоходна хаубица „гвоздика“, две хаубице Д-30 и једна хаубица Д-20.

На подручју насеља у Сумској области уништени су погони за производњу артиљеријске муниције за украјинску војску.

У правцу Херсона код језера Орлик уништена су два моторна чамца, хаубица „гвоздика“, три складишта и ликвидирано скоро 10 украјинских војника.

Украјинске снаге су у правцу Красног Лимана изгубиле скоро 95 припадника, а руске снаге уништиле су и три борбена оклопна возила и аутомобил.

У правцу Купјанска и Тимковки у Хароковској области и Новоселовског у ЛНР за претходни дан је ликвидирано скоро 30 украјинских војника, а уништена су и два камионета, као и хаубица Д-20.

Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија група Оружаних снага Русије извеле су напад на 88 артиљеријских јединица украјинских снага на ватреним положајима, као и на људство и војна возила у 131 региону.

Руски ПВО системи током претходног дана оборили су девет дронова и пресрели три пројектила вишецевног бацача ракета „хајмарс“, америчке производње.

Америчка плаћеничка компанија "Моцат" престала да постоји: Судбина им запечаћена у Бахмуту

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА