Најновије

ПИСМО ВУЧИЋУ: Видић! Јер више немамо времена за губљење

Немања Видић (Фото: Јутјуб)

Пише: Славко Матић, фудбалски тренер

Поштовани председниче, пишем вам поводом кандидатуре и избора за председника Фудбалског савеза Србије. Годинама стојите уз ваш слоган "Будућност Србије", који звучи јако моћно, лидерски и одговорно, идеолошки остварљиво... Ако желимо да имамо будућност "фудбалске Србије", и ако неко треба да буде председник ФСС, онда је то Немања Видић. Ако не сад, онда кад?!

Много је разлога које сви знамо, бити капитен Црвене звезде, Спартака из Москве, Манчестер јунајтеда, Интера - то не може свако. Може само неко ко има изразите лидерске и људске особине, неко ко је вредан, разуман, храбар, поштен, неко ко је поштован и ко поштује, одговоран, дисциплинован, школован, интелигентан, неко ко зна шта и кад треба, неко ко је Спартанац, фер-плеј играч, а то је Немања.

Ако већ, Богу хвала, имамо таквог човека, и он жели да преузме ту одговорност и да води наш фудбал, то значи да је спреман да се бори са изазовима који га чекају, и којих има много.

Спреман је да да покрене фудбалску Србију, јер, нажалост, ми не стојимо у месту јер други напредују. Крајње је време да будемо фудбалска машинерија јер ми то можемо, само до сада нисмо знали како. Крајње је време да почнемо више да радимо у интересу стотина хиљада талентованих фудбалера, наше "будућности" која чека правог фудбалског вођу. Крајње је време да "фудбалска" Србија крене да се пење ка врху "фудбалске" Европе и света.

Не сумњајте да се Немања Видић неће консултовати и неће посаветовати када буде мислио да то треба са великим фудбалским радницима и легендама, фудбалским вуцима са великим искуством, као што су Бјековић, Џајић... Али ако желимо да гледамо у "будућност", а то желимо, онда морамо ка њој и кренути са млађим снагама и са новом енергијом.

То морамо почети са неким ко је цењен и обожаван у целом свету, тај неко треба да нас предводи. Неко ко се фудбалски развијао и као фудбалер и као функционер школовао у највећим фудбалским структурама, неко ко има контакте по целом свету, и неко коме се цео спортски, не само фудбалски свет, клања и поштује. Неко ко је, не смем то никако заборавити, "растао" уз највећег тренера, а још важније за Немању и све нас, фудбалског "менаџера" Сер Алекса Фергусона. Само један месец учења о спортском менаџменту са њим је много, а било је ту много година заједничких успеха, трофеја и рекорда.

И много важно, председниче, јесте то што ће Немања Видић ујединити "фудбалску Србију"... Обожаван је до неба са једне стране Топчидерског брда, ништа мање поштован са друге...

Имао сам обавезу да вам напишем ово кратко писмо, председниче, из разлога што немамо више времена за губљење, због људи који воле фудбал, због нас који се трудимо да живимо од њега, због свих младих фудбалера који виде своју лепшу "будућност" са њим и кроз њега.

У нади да ћете пронаћи пар минута и прочитати ове редове, спортски вас поздравља Славко Матић, УЕФА ПРО лиценцирани тренер, велики навијач Партизана и поштовалац Црвене звезде и свих осталих клубова наше најлепше земље, обожавалац фудбала.

Срећан празник Сретење Господње, срећан Дан државности. Живела Србија!

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА