Најновије

ДОДИК: Јединство Српске и Србије - гарант напретка

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да су Република Српска и Србија у свему су заједно, да је њихово јединство гарант напретка и да се види на сваком кораку, у свим заједничким пројектима, као и у вредностима које деле.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- То смо показали и у седмици иза нас у којој је и Република Српска на посебан начин обележила Дан државности Србије, ватрометом у Бањалуци и осветљавањем Палате у бојама српске заставе, и показала важност овог датума", написао је Додик на Инстаграму.

Каже да је то једнако празник и за Србе у Републици Српској.

- Република Српска прославља 9. јануар, али и Дан државности Србије, 15. фебруар, као и наш заједнички празник 15. септембар, Дан српског јединства, слободе и националне заставе - истиче Додик.

Додик је нагласио да је Српска поносна на свој тим спасилаца који се вратио из Турске те да је он одлучио да сваки члан тима буде награђен са по 5.000 КМ за изузетну хуманост и храброст коју су показали, али и патриотизам према Републици, представљајући је у најбољем светлу у мисији спасавања и помоћи настрадалима у земљотресу.

- Такође, донели смо одлуку да пошаљемо конвој од десет шлепера помоћи народу Турске и Сирије - подсетио је Додик.

Каже да се протекле седмице састао са амбасадором Словачке у БиХ Романом Хлобеном, којем је пожелео добродошлицу у Републику Српску и успешан мандат, а разговарао је и са амбасадором Аустрије Урлике Хартман.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА