Најновије

"Кијев спрема офанзиву током које ће претрпети одлучујући пораз"

Офанзива украјинских снага у јужном правцу могла би да доведе до главне битке током специјалне операције у којој би Кијев претрпео одлучујући пораз, сматра члан Главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов.

„Запад форсира управо такву одлуку како би спровео овај сценарио. Али изношење планова не значи њихово спровођење. Ови планови добро су познати нашој страни и наша војска је спремна да брани границе Русије од предстојеће агресије“, рекао је Рогов за Спутњик.

Према његовим речима, офанзива украјинских снага на југу могла би за њих бити фатална.

Ако издају неће бити претњи насиљем већ само насиља! Слободан Стојичевић

„Уколико режим Зеленског крене, жртвоваће велики број својих бораца и ови губици ће за њега постати ненадокнадиви, што ће омогућити да се овом режиму сломи кичма. И тада би главна, одлучујућа битка специјалне операције могла да се поведе управо у Запорожју“, нагласио је Рогов.

Раније је заменик начелника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Вадим Скибици у интервјуу за немачку медијску групу „Функе“ рекао да ће украјинске трупе на пролеће бити спремне за контраофанзиву, чији је циљ, између осталог, и тежња да се „забије клин у руски фронт на југу – између Крима и копненог дела Русије“ и преузме контрола над свим бившим регионима Украјине, укључујући и Крим.

Два носача авиона, разарачи и нуклеарна подморница распоређени у Јадранском мору

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА