Најновије

ВЕЛИКА ВОЈСКА КРЕНУЛА ИЗ ГРОЗНОГ: Свако може да постане борац ''Ахмата'' (ВИДЕО)

Још једна мултинационална група добровољаца отишла је у Донбас из Грозног, саопштио је председник Рамзан Кадиров.

Кадировци )Фото: РИА Новости)

'’Међу њима нису само становници Чеченске Републике, већ и становници других региона Русије који су изразили жељу да стану у одбрану своје домовине'’, написао је чеченски лидер

Пре слања на фронт, добровољци су завршили обуку на Руском универзитету специјалних снага у Гудермесу. Регионални јавни фонд Херој Русије Ахмат-Хаџи Кадиров је сваком од њих обезбедио пуне комплете борбене опреме, укључујући панцире, комплете прве помоћи, комплете одеће и униформе.

'’У зону СВО су борце испратили драга браћа: председник парламента Чеченске Републике Магомед Даудов, заменик председника Владе Чеченске Републике Абузајд Висмурадов, министар унутрашњих послова Чеченске Републике Руслан Алханов и други званичници. .

Као што сам више пута нагласио, по доласку на место, добровољци ће моћи да консолидују своје борбене вештине на другој и трећој линији пре одласка на прву. Оваква пракса омогућава минимизирање губитака међу војском'’, закључује Кадиров.

Председник чеченије је на крају своје објаве написао бројеве телефона за све којжеле да постану борци јединица за специјалне операције '’Ахмат'’ и такође је упутио заинтересоване у градску администрацију Грозног.

О заробљавању првог '’леопарда'’ у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА