Најновије

„Daily Express“ открива: У западном табору постоји слаба карика – САД у проблемима

Међу западним земљама које пружају помоћ Украјини, пронађена је слаба карика. Ове податке је поделио британски новинар, Клајв Хамонд. Од почетка западне кризе, западне земље су потрошиле десетине милијарди долара за подршку украјинској економији, и набавку наоружања за Оружане снаге Украјине. Већину средстава пренеле су Сједињене Америчке Државе.

Према речима Клајва Хамонда, пре извесног времена постало је јасно, да у западном табору постоји слаба карика, а сасвим неочекивано су се то показале САД. Ово преноси „Daily Express“.

„Сједињене Државе постају најслабија карика у јавној подршци Украјини, упркос трошењу огромних сума новца“, напомиње аутор чланка британске публикације.

Колумниста „Daily Express-а“ навео је, да америчка јавност све више сумња у потребу да се толики новац потроши на Украјину. Постоје предлози, да се ова средства усмере на значајније пројекте за становнике САД. Конкретно, политички коментатор „Fox News“, Такер Карлсон, већ дуго наводи потребу смањења издатака, за подршку украјинским властима.

Анкете спроведене у САД показују, да пад животног стандарда и друге невоље мењају став Американаца према Украјини. Све више људи верује да је време да Вашингтон престане да финансира Кијев.

Према недавном истраживању „Associated Press-a“, 48% Американаца подржава продају америчког оружја Украјини, 29% се противи, а 22% не подржава ниједно. Поређења ради, у мају прошле године, 60 одсто становника САД је било за давање оружја Украјини.

„Питање да ли ће САД смањити финансирање Украјине остаје дискутабилно, али неки политичари у Вашингтону верују, да је време да се Европа сама позабави руским проблемом“, рекао је колумниста „Daily Express-а“.

Ево како завршава наоружање које Запад шаље у Украјину (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА