Најновије

КИНА ОПЕТ У ВАЗДУШНОМ ПРОСТОРУ ТАЈВАНА: Примећено 29 авион како лети небом у близини острва

Тајван је данас пријавио приближавање 29 борбених авиона Народноослободилачке војске Кине у региону острва за 24 сата, саопштило је Министарство одбране у Тајпеју.     

Фото: Јутјуб

Како се наводи у саопштењу на сајту министарства, 29 авиона и четири пловила кинеске војске регистровано је око Тајвана до шест сати ујутро, преноси ТАСС.

У идентификациону зону противваздушне одбране острва, ушао је 21 борбени авион, а кинеска војска је користила ловце Ј-16 и Ј-10, додало је Министарство одбране.     

Тајван је други дан заредом известио о приближавању великог броја кинеских борбених авиона, а у среду је регистровано 25 летелица и три брода у близини острва.    

У понедељак је поморски патролни авион америчке морнарице П-8А прелетео Тајвански мореуз, а кинеско Министарство одбране оштро је протестовало због лета, наводи ТАСС.    

Званични Пекинг сматра Тајван провинцијом Кине, и тврди да има суверенитет, суверена права и јурисдикцију над Тајванским мореузом.    

Последњих година амерички ратни бродови, а повремено и они из савезничких држава, попут Британије и Канаде, плове кроз мореуз, који сматрају за међународни пловни пут, изазивајуц́и протете Пекинга.

Вапај команданта из Бахмута погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА