Најновије

КАДИРОВ ДАО ПРЕДЛОГ У СВОМ СТИЛУ: "А да им покажемо како је то..."

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров предложио је да се на територијама западних земаља демонстрирају последице загађења уранијумом.

Фото: Принтскрин

"Велика Британија скоро да се хвали тиме што жели да испоручи Украјини муницију са осиромашеним уранијумом. Чак су успели да 'смире' све – као, то није радиоактивни уранијум. Било како било, али у Русији има хиљаду пута мање таквих будала које се не разумеју у својства тешког метала", написао је Кадиров на Телеграм каналу.

"Нећу подсећати на последице употребе такве прљаве муниције, али сматрам да земље које су непријатељски расположене према Русији не би требало ни 'у' од уранијума да кажу. Кад би једном показали Западу на њиховим територијама последице контаминације уранијумом, жеља да се говори на ту тему би нестала сама од себе“, написао је још Кадиров.

Како је додао, Запад, Европска унија, НАТО и "друге сличне криминално-терористичке заједнице“ износе нове идеје које имају за циљ да "забибере Русији и усмрте више Украјинаца“.

Заменица британског министра одбране Анабел Голди изјавила је раније да ће Лондон, поред слања ескадриле борбених тенкова "челенџер 2“, у Украјину такође послати муницију укључујући оклопне гранате које садрже осиромашени уранијум.

Након тога је председник Русије Владимир Путин упозорио да ће Москва бити принуђена да реагује ако колективни Запад почне да користи оружје са нуклеарном компонентом. Америчке трупе користиле су муницију са осиромашеним уранијумом током операције "Пустињска олуја“, бомбардовања Југославије и инвазије на Ирак 2003. године. Као што су приметили стручњаци, коришц́ење ове муниције може довести до онколошких болести.

Ово је крај униполарног света!

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА