Најновије

Језиве бројке украјинских губитака у Бахмуту, након пада индустријске зоне кијевске снаге у безизлазној ситуацији (МАПА)

Кијевске снаге су само у протеклих недељу дана изгубиле до 4.500 војника, који су погинули или рањени у борбама на подручју Артјомовска, изјавио је потпуковник Луганске Народне Републике у пензији Андреј Марочко.

Према његовим речима, међу рањенима је приближно 20 одсто с озбиљним повредама и неће моћи да се врате на фронт.

Политички аналитичар Јуриј Подољака каже да је главни проблем Украјинаца што у самом граду Вагнер врши нападе  са свих страна, а руска артиљерија напада колоне које улазе у град.

- Следећа недеља ће бити пресудна за Украјинце, након губитка контроле над индустријском зоном, приморани су да се повууку на запад Бахмута и задрже скоро кружну одбрану. Руске трупе су почеле да стискају кљешта у неколико праваца са циљем да расеку украјинску групу у граду, као што је то било у Мариупољу, како би створиле неколико котлова у Бахмуту – каже Подољака.

Шеф Вагнера Јевгениј Пригожин рекао је да је руско Министарство одбране преузело обезбеђење његових снага на боковима.

Пригожин је раније, у отвореном писму руском министру одбране Сергеју Шојгуу, навео да се, према његовим информацијама, крајем марта - почетком априла очекује офанзива великих размера из Кијева како би се одсекла група Вагнер и затражио да се предузме „неопходно мере за спречавање одсецања“ група из састава главних Оружаних снага РФ.

Сцене из Бахмута погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА