Најновије

УКРАЈИНЦИ ПОКУШАЛИ ДА УБИЈУ РУСКОГ МИЛИЈАРДЕРА: ФСБ снимио покуај атентата (ВИДЕО)

Спречен је атентат украјинских специјалних служби на председника савета директора руске телевизије „Царград“ и милијардера Константина Малофејева, саопштила је прес служба Федералне службе безбедности (ФСБ) Русије.

Према подацима ФСБ-а, организатор операције је оснивач и један од руководилаца организације „Руски добровољачки корпус“, руски држављанин Капустин Денис, рођен 1984. године. Он живи у Украјини, ради под контролом Службе безбедности Украјине и учествује у борбама против руских војника.

Kонстантин Малафејев

Појашњено је да је био план да се терористички напад изведе постављањем експлозива на аутомобил Малофејева, што је иста шема по којој је убијена и руска новинарка Дарја Дугина.

ФСБ Русије је у августу 2022. године спречила диверзионо-терористички напад на нафтне и гансе објекте у Волгоградској области, које је, такође, организовао Капустин. Сарадници Капустина и присталице десничарских радикалсних организација „Вајт рекс“, „Реструкт“, „Тор Штајнер“ и „Карпатска сеч“ руски грађани Кејнер и Ушков су неутралисани приликом пружања оружаног отпора.

Осим тога, Капустин је био организатор и учесник терористичког напада на Брјанску област 2. марта 2023. године.

ДВЕ МУВЕ ЈЕДНИМ УДАРЦЕМ! Кијев одбраном Бахмута пуцао себи у ногу, пролећна офанзива доведена у питање, потрошени масовни ресурси?!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА