Најновије

ДВЕ МУВЕ ЈЕДНИМ УДАРЦЕМ! Кијев одбраном Бахмута пуцао себи у ногу, пролећна офанзива доведена у питање, потрошени масовни ресурси?!

Украјинске власти су почеле да припремају грађане за повлачење из Бахмута, пише Њујорк тајмс.

Лист истиче да је 2. фебруара председник Украјине Володимир Зеленски рекао да се никада неће повући из града, али је три недеље касније омекшао позицију, истакавши да је могућ такав развој догађаја како би се сачувала војска.

Како истиче лист, он и украјинска војска признају да су њихове снаге унутар града опкољене са три стране. У најгорем случају могу бити одсечени и уништени, међутим, сматра Њујорк тајмс, украјинска команда ц́е покушати да их прикривено повуче на нове одбрамбене линије дуж реке Бахмутке.

Амерички лист наводи мишљења западних војних експерата који верују да ће се Украјина вероватно повући из Бахмута. Аустралијски војни аналитичар Мик Рајан истиче да „Русија ограничава, иако још није онемогућила украјинске снаге да бране град“, напредујући са севера. Амерички стручњак Роб Ли сматра да „одбрана Бахмута троши ресурсе неопходне за офанзиву”.

„Њујорк тајмс“ напомиње да је украјинска офанзива вероватно планирана за пролеће и да ће, према речима ових аналитичара и неименованих украјинских званичника, бити усмерена на пресецање „копненог коридора“ ка Криму.

Руси пробили украјинску одбрану – стигли на километар и по од донбаског Њујорка

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА