Најновије

„Ови људи на власти су невероватно, до савршенства увели увлакаштво, снисходљивост, да то чак није ни прикривено"

Ако је власт паметна, она би више неговала критичке медије, јер би они били коректив за ту власт - да се та власт не однароди, изјавио је новинар Вељко Пајовић, коментаришући нападе највиших представника власти на независне медије, нарочито премијерке Ане Брнабић. "Ја њу пресвега доживљавам као портпарола председника Републике, а не као особу која је на челу извршне власти", додао је.

Каже да је Ану Брнабић на Твитеру питао да ли има преча и важнија посла којима треба да се бави, а да она прича причу о тајкунским медијима.

„Ови људи на власти су невероватно, до савршенства увели увлакаштво, снисходљивост, да то чак није ни прикривено. Погледајте у јавној сфери и људе који су чак ни нека имена – да сваку трећу реч користе да похвале власт, председника државе и да кажу  – њега да нема, ми не знам шта бисмо радили. Јел знате да људи говоре да док се Александар Вучић није појавио „ми нисмо смели да кажемо да смо Срби“. То су ненормалне ствари“, нагласио је.

Упитан о случају новинара Милана Јовановића коме је спаљена кућа, Пајовић је рекао да у овој земљи народ жељан правде.

Подсетимо, Јовановић је изјавио у емисији „Реконструкција“ да бивши председник СО Гроцка Драгољуб Симоновић упркос осуђујућој пресуди за паљење његове куће није испитан нити процесуиран у вези са бројним случајевима „проневера и пљачки“ о којима је писао „Жиг инфо“.

„Овде су кроз медијску машинерију интензивно уништавали људима животе, каријере, породице… Овде је свако на некој ивици да може да осети ту врсту неправде, а неправда је и када видите да неко други страда“, каже, наводећи да није у реду ни када се на то не реагује.

Говорећи о томе што је средина априла, а да није почело скупштинско заседање, Пајовић каже – да је то у интересу властима то би било добро да се покажу да, ето, за њих нема одмора, чак и током празника. Наводи да највише тело ове земље (парламент) „стварно не постоји“ и да нико не реагује на то. „Власти не одговара пре свега расправа, јер да одговара онда би се континуирано водила расправа о томе, не само од Бриселског споразума већ и раније, 10 година“, додао је.

Пајовић оцењује да у Скупштини Србије – од када је СНС на власти – „нисмо имали тако озбиљну расправу као што је ситуација на Косову“.

Председник Вучић је на састанку са Србима с КиМ рекао: Ја ћу предложити Влади… На питање да ли је његово да предлаже, или је на Влади да предлаже нешто Скупштини, Пајовић одговара – „не можете говорити о подели власти ако ју је узурпирао један човек“. „Председник Србије може евентуално добром вољом нешто да иницира, на опрезан начин, да не крши Устав, а овде се све своди на то шта ће рећи један човек. Он председава свим тим телима, још само да председава Скупштином и да комплетира посао. Погледајте и понашање председнице Владе, ја њу пре свега доживљавам као портпарпола председника Републике, а не као особу која је на челу извршне власти. А када мало почне да се бави стварима из њеног домена – то су све општа места“, рекао је Пајовић у Новом дану.

Било би добро да председница Владе разговара са председником Владе Косова, али наравно да она неће разговарати, рекао је коментаришући твитер поруке и како каже твитер дипломатију.

„Шапићева пријава – рукопис који смо већ видели“

Упитан шта мисли о томе што је градоначелник Београда Александар Шапић поднео пријаву против најближег сарадника, а због случаја Кенткар, Пајовић је подсетио на тужбу некадашњег градоначелника Новог Сада, сада министра Милоша Вучевића против самог Вучића.

Подсетимо, у августу 2021. потпредседник СНС-а Милош Вучевић и посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски, обојица правници по професији, предали су пријаве против председника Александра Вучића и министра унутрашњих послова Александра Вулина због, како су рекли, навода у медијима који доводе у везу државни врх са кланом Вељка Беливука.

„То је тај рукопис који смо видели, ми имамо власт која је у историји цивилизације, ваљда, штрајковала против себе саме“, навео је Пајовић, додајући да је то – „свесно обесмишљавање“. Учиниће све да све обесмисле и да разбију логику, да нас доведу у ситуацију да не знамо шта је црно, а шта бело, оценио је.

Говорећи даље о Шапићу, подсетио је да је одборничка већина изгласала раскидање уговора са Кенткартом што може да се тумачи као да га странка подржава – а с друге стране, сматра да га – перфидно спотичу. Оно што Шапић ради, каже, јесте популизам. „Али цела та странка своју политику заснива на томе“, додаје.

Каже да итекако треба прочешљати шта је с тим Бусплусом и додаје је можда Шапићева идеја и добра – да се са нижом ценом карата дође до тога да се оне више купују. Друго је питање, како каже, да ли је то одрживо, да ли имате поуздану контролу која ће поступати по закону, или ће они који су куповали и даље куповати а они који нису и даље неће…

Турци настављају да наоружавају Кијев: Кроз Румунију иде воз пун турског оружја (ВИДЕО)

Извор: Н1
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА