Најновије

ПУТИН ИЗНЕНАДА ПОСЕТИО ПРВУ ЛИНИЈУ ФРОНТА: Војницима дао смернице, а онда се обратио команданту...

Руски председник Владимир Путин посетио је штаб групе трупа Дњепар на правцу Херсона.

Фото: kremlin.ru

Путин је у Херсонску област стигао хеликоптером, након чега је теренским возилом отишао у штаб. Тамо га је дочекао командант групе трупа Дњепар, генерал-пуковник Олег Макаревич.

Он је известио да група „преузима одбрану у складу са наређењем“. Желим вам добро здравље“, додао је Макаревич, након чега га је Путин поздравио руковањем. Путин је на путовању носио тамни сако, свечано црно одело, белу кошуљу и тамну кравату.

Отварајући састанак у седишту Групације трупа Дњепар, председник је рекао: „Не желим да вас одвлачим од ваших директних дужности у вези са командовањем и контролом, тако да овде радимо пословно, кратко, али конкретно. ." „Важно ми је да чујем ваше мишљење о томе како се ситуација развија, да вас саслушам, да разменим информације“, рекао је Путин.

Председник је замолио да се извештај почне са ситуацијом у Херсону, затим у запорошким правцима, а након тога се обратио команданту Ваздушно-десантних снага, генерал-пуковнику Михаилу Јурјевичу Теплинском, да изрази своја размишљања. Знам да је он у име начелника Генералштаба и министра одбране доста дуго био на првој линији фронта, направио је врло детаљан извештај“, нагласио је председник. Шеф државе је истакао да Министарство одбране и Генералштаб високо цене извештај.

Поступак Вагнерове групе према заробљеницима погледајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА