Најновије

ВУЧИЋ ЈЕ СНИМЉЕН: Тиранин ће лоше проћи, безобзиран је према женама, за власт се држи и зубима и крвавим рукама (ВИДЕО)

„Обавио сам свој задатак, Косово је постало независна и суверена држава, чланица УН“, то би Александар Вучић могао да каже у стилу Стипе Месића када буде одлазио. Јер је то оно на шта се обавезао када је разговарао са шефовима страних обавештајних служби, нарочито америчке, и том приликом углавио да странци омогуће њему и Николићу да дође на власт, а да ће он мало по мало признавати, прво де факто, потом и де јуре, самозвану државу косметских Арбанаса, изјавио је академик Коста Чавошки, професор права у пензији. 

Он је приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор, рекао да ће након избора на северу Косова, сада Арбанаси управљати српским општинама на северу, а до свега тога, како је навео, није морало да дође, јер су пре Вучића Срби имали десет општина у којима су спроводили изборе по законима Србије. 
Он је казао и да је Вучић већ допустио коришћење пасоша Косова.

- Он то није морао да уради, али је ипак учинио. Срби са Космета не могу да користе рецимо српске таблице, али зато Арбанаси могу све да користе. И он је њих не само де факто признао, већ и де јуре. Рецимо тиме што им је дао позивни број +383, и са становишта телефонске асоцијације они делују као независна држава – упозорава Чавошки. 

Академик је изнео да су сви разговори, али и преговори са странцима, где је Вучић обећавао или договарао шта ће учинити, снимљени, и то ће једног дана бити разоткривено. Како је рекао, Вучић је у страху и „проћи ће јако лоше“. 

- Он планира да остане на власти колико год буде могао. Јер врло је тешко напустити положај, а да сте чинили све оно што он чини. Један антички писац је писао да је тиранин изложен страхотама, а један од тих страхота је да не може отићи са положаја, а остати жив – истакао је Чавошки, па наставио образложењем:
- Јер, како он може да поврати оне животе које је одузео? Како да се одужи људима које је преварио? Како он може дати оно што је отео? Он то не може да уради и зато је његов живот у опасности, пре свега од најближих сарадника. Он је толико поганих ствари урадио да зна да се мора држати тог положаја не само зубима, већ и крвавим рукама. 

Чавошки је рекао да је усмени споразум у Бриселу и Охриду правно обавезујући и да је то и сам Вучић признао. 

- Он је једног тренутка сам рекао да се француско-немачки план не може мењати и да остаје само имплементација, а то значи примена. Дакле, ако се не може мењати, то значи да је тај план усвојен – приметио је професор Чавошки.

Упитан да ли се тај споразум, као и други споразуми са Приштином, они који су потписани, може тумачити по својој садржини као међународни, или као унутрашњи споразум Србије са својом покрајином, Чавошки је децидно рекао да су у питању међународни споразуми. 

- Он исто тако замајава овај народ тако што каже да нећемо дозволити да они уђу у Уједињене нације. Али то не зависи од нас, већ од Русије, у коју се надамо да ће бити против тога, али она ће бити против тога само под условом да јој не уведемо санкције – опоменуо је Чавошки. 

Он је открио и зашто листа „Александар Вучић“ годинама опструише Резолуцију о геноциду у НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима, те зашто Вучић одбија да изговори реч „геноцид“ уз реч „Јасеновац“.  Такође, навео је и да је Вучић безобзиран према женама, а коментарише и сукоб у Украјини и наводи где Руси греше. О свему томе детаљније погледајте у веома занимљивом излагању академика Чавошког на каналу Прави одговор. 

Политико: Ако украјинска офанзива не успе у Европи ће се све променити

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА