Најновије

ОДЛЕТЕЛО У ВАЗУХ 200 ТОНА УКРАЈИНСКЕ МУНИЦИЈЕ: Руско МО објавило значајан успех на фронту

Министарство одбране саопштило да је уништен ешалон са 200 тона муниције Оружаних снага Украјине код Краматорска

Фото: Принтскрин

Руске трупе су код Краматорска уништиле железнички ешалон са муницијом за украјинску војску, произилази из извештаја Министарства одбране.

„Као резултат удара на ешалон на железничкој станици у близини насеља Краматорск у Доњецкој Народној Републици , уништено је до 200 тона муниције Оружаних снага Украјине “, саопштио је војни ресор.

Поред тога, у рејону Белогоровке (ЛНР), руске трупе су погодиле командно место 81. аеромобилне бригаде Оружаних снага Украјине.

Министарство одбране је такође говорило о непријатељствима на различитим секторима фронта.

Кјупанск

Јединице Западне групе снага нанеле су пораз јединицама Оружаних снага Украјине у областима Синковке, Кисловке, Каменке , Масјутовке ( Харковска област ) и Новоселовског (ЛНР), а обуставиле су и дејства две украјинске диверзантско-извиђачке групе. . Непријатељ је током дана на овом правцу изгубио око 85 људи, два борбена оклопна возила и три возила.

Краснолимански правац

Групација „Центар“ извела је ударе у областима Макејевке и Червонаја Диброва (ЛНР), као и у месту Серебрјански. Ту је ликвидирано око 65 украјинских војника, оклопно возило, три аутомобила и две хаубице Д-20 и Д-30.

Доњецк

Јуришни одреди успоставили су контролу над четири места у западном делу Артјемовска . Ваздушно-десантне јединице приковале су непријатеља на северној и јужној периферији града. 

У ракетном нападу на пунктове привременог размештаја 24. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине и одреда снага за специјалне операције у Константиновки погинуло је више од две стотине украјинских војника, а око 280 је повређено. За само један дан украјинске трупе су на овом правцу изгубиле преко 480 људи, 12 оклопних возила, 30 возила, хаубицу Д-20 и самоходне топове Гвоздика.

Правци јужно-Доњецк, Запорожје и Херсон

Групација „Восток“ је поразила јединице Оружаних снага Украјине у областима Угледара и Владимировке. Ту су губици непријатеља износили око 30 војника, оклопно возило, два возила и хаубице Мста-Б и Д-30. На херсонском правцу артиљери су уништили више од десет бораца Оружаних снага Украјине, један аутомобил и хаубицу Мста-Б.

За само дан, оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија погодиле су 82 артиљеријске јединице Оружаних снага Украјине, људство и технику у 115 округа. Снаге ПВО обориле су четири беспилотне летелице и пресреле седам граната ХИМАРС и Ураган МЛРС.

Велики Вагнеров плен погледајте ОВДЕ.

Извор: ria.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА