Најновије

ТЕК ЋЕ ДА КРЕНЕ ОБРАЧУН: Гренел шаље јасну поруку ЕУ

Бивши специјални изасланик председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел реаговао је на изјаву емисара ЕУ Мирослава Лајчака да је за ситуацију на северу КиМ потребно хитно политичко решење, истичући да је до ескалације довела управо политика која је у вези са овим питањем вођена у последње време. три године. Он је у објави на Твитеру оценио да досадашња решења за КиМ очигледно нису била сврсисходна.

„Тренутна тешка ситуација се развила због ваших ’политичких решења’ у последње три године“, написао је Гренел, реагујући на Лајчакову објаву у којој позива на прекид насиља и тражење политичког решења за кризу на северу КиМ. Подсетимо, Мирослав Лајчак је истакао да је током свог боравка у Братислави, где је учествовао на Форуму Глобсек 2023, имао низ разговора о тензијама и ескалацији на северу Косова и наручио да је за то хитно потребно политичко решење.

Он је на Твитеру написао да никакав облик насиља није прихватљив.

„Тренутна тешка ситуација се развила због ваших ’политичких решења’ у последње три године“, написао је Гренел, реагујући на Лајчакову објаву у којој позива на прекид насиља и тражење политичког решења за кризу на северу КиМ.

Подсетимо, Мирослав Лајчак је истакао да је током свог боравка у Братислави, где је учествовао на Форуму Глобсек 2023, имао низ разговора о тензијама и ескалацији на северу Косова и наручио да је за то хитно потребно политичко решење. Он је на Твитеру написао да никакав облик насиља није прихватљив. Руске снаге успешно напредују у правцу Марјинке, велики украјински губици дуж целог фронта

Извор: Курир.рс/Косово онлајн  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА