Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Борити се против лажних вриједности - а не стварати полицијску државу

Трагедије у Београду и Младеновцу које су у цигла два дана завиле у црно Србију, дало је нову храну гладним ТВ станицама којих сада има на десетине. Оне су пронашле хрпе „стручњака“ који  „објашњавају“ гладном аудиторију оно што се десило и због чега. Чини се, по њима, да су ови насилници, убивши толико људи, били психички поремећени и да нису били као такви препознати и стављени под контролу. Неки дају наслутити да „Руси ту имају своје прсте“.  И држава мисли да разумије оно што се десило, па јача полицијску контролу друштва. Не дај боже да још буде оваквих трагедија јер би брига државе порасла до тих пропорција, да би, парафразирајући Кочића, друштво једва дисало. Не може се спорити да особине појединца – урођене и стечене – битно утјечу на појаву ове патологије, али је исто тако извјесно, да су ненормални друштвени увјети такођер њен саставни дио. Фреуд је у свом дјелу, Нелагодности у култури, у задњој фази своје каријере, то признао, оставивши по страни психолошке узроке психоза и неуроза.

Пише Емил Влајки

Хрватски предсједник, Милановић, осврнуо се ове трагедије рекавши како се то код Хрвата, колико се сјећа, откако је у политици, није дешавало. У праву је. Хрвати су толико обузети негативним емоцијама према Србима, да их то првенствено заокупља. Ако и има појединаца који су спремни на насиље према другима у виду масовних убојстава, они првенствено замишљају Србе као објект патолошког дјеловања, а пошто њих тамо практично више и нема, онда немају према коме бити насилни. Зато своје претјерано зле емоције иживљавају кроз Томпсонове „чавоглаве“ концерте, кроз уништавање свега што је ћирилично, и кроз квази војне патетичне постројбе који узвикују у трансу – За дом спремни.

Срби, за разлику од Хрвата, немају овакав, накарадан, интегративни фактор, али ни било који други. Српско друштво је, културно, идеолошки и морално у расулу. Код Срба цвијета тисуће злих цвјетова који их распамећују у тој мјери да остају без икаквог идентитета. Нигдје Сорош са својим Отвореним Друштвом и са НВО организацијама није имао толико успјеха као у Србији. Он је од ове земље створио посебан Мелтинг Пот који личи на амерички дивљи запад. Индијанци су већина српског народа, а каубоји су западно „просвијећени“ Срби који за шаку долара нападају и уништавају све традиционалне српске вриједности. Они су добрим дијелом ти који гостују по којекаквим телевизијама и душебрижнички се обраћају „свом народу“. Што нам поручују, а што не поручују.

-Веле да ријалити шоу нису никаква опасност за младе. Наравно, по њима, нормално је да млади тамо гледају како појединци уринирају, врше велику нужду, мастурбирају, иживљавају се кроз групни секс, мијењају партере, међусобно се свађају и туку, итд. Све скупа је педагошки „врло поучно“.

-Не говоре о растакању традиционалне породице  новим, гендер, „људским правима“. Одсада је нормално да се брак састоји само од тата или само од мама, да поред два спола, постоје још и неки други. Нормално је и да опстоји цијела лепеза родних идентитета: Лесбиан, Гаy, Бисеxуал, Трансеxуал, Трећи спол, Неопредијељени, као основни родни идентитети који су се касније развијали новим појмовима: педо, анимал, плурy… 

-Не говоре како су преко различитих пројеката, а као припадници НВО и „хуманитарних“ организација, плаћени да блате Србију. Оптужују је да је крива за распад Југославије и за ратове који су слиједили, да су Срби извршили геноцид над Хрватима, Муслиманима и Албанцима. Пишу и преводе уџбенике у којима се, злонамјерно, искривљује српску повијест. Говоре како Срби из Србије и они из Републике Српске, нису исти народ, итд. Све то, наравно и наводно, нема везе са психичким развојем младих.

-Не говоре како они који би требало да штите територијални интегритет Србије, уствари све раде, да се она распадне.

-Не говоре о томе како све банке у Србији припадају странцима који из те земље извлаче милијарде еура профита годишње.

-Не говоре о западним инвеститорима који уцјењују Србију говорећи да ће се повући и оставити људе без посла ако Срби не прихвате њихове неморалне приједлоге.

-Не говоре како су плаћени да промовирају западне „културне“ вриједности: валентајн, ноћ вјештица,… који никада нису постојали у српској традицији, итд.

-Говоре како су странци са Запада милостиви, те пружају Србији помоћ, а не говоре о томе како је та „помоћ“ миљунтни дио онога што су уништили приликом НАТО агресије, и опљачкали окупацијом Косова и Метохије. И да не набрајам.

Како једна млада особа у тако лажном и хипокризијском друштву може имати нормалан психички развитак?

А ево и илустрације зла које нам долази извана. То је и најважнија ставка овог текста.

Тако је Алан Далс, директор ЦИА од 1953. до 1961. године, дао директиву америчким службама безбједности под насловом 'Доктрина америчке борбе против Источног блока':

„Рат је завршен, полако ћемо све изградити, и ми ћемо дати све што имамо, сво злато, сву материјалну моћ на магарчење и залуђивање људи.

Човјечји мозак, свијест људи, склони су промјенама. Посијемо ли тамо каос, ми ћемо непримјетно да им подметнемо лажне вриједности и приморат ћемо их да те вриједности и прихвате. Како? Ми ћемо наћи истомишљенике, своје савезнике и помоћнике у њиховој домовини и, коначно, неповратно ћемо угасити националну свијест код наших идеолошких непријатеља. Литература, кина, казалишта ће прослављати најнижа људска осјећања. Ми ћемо на сваки начин подржавати оне који буду усађивали у човјеков разум култ секса, насиља, садизма и издаје – једном ријечју сваке неморалности. У управљању државом, ми ћемо изазивати каос и неред. Непримјетно, но активно и постојано, помагат ћемо деспотизам чиновника, корупцију и непринципијелност. Честитост и праведност биће исмијавани, никоме неће бити нужни и биће сматрани остатком прошлости. Грубости и наглост, лаж и обмана, пијанство, наркоманија, издајништво, шовинизам и непријатељство према народима – све ћемо то култивирати у свијест људи. И мали број, веома мали број људи ће схватити о чему се ради. Али, такве ћемо људе ставити у беспомоћан положај, исмијавати се са њима, оклеветати их и прогласити их отпадницима друштва. Ми ћемо рушити духовне вриједности, вулгаризирати и уништавати основе народне моралности. На такав начин ћемо расклимати покољење за покољењем, ловит ћемо људе у дјетињству и младалачком добу, увијек ћемо главну ставку да бацамо на омладину, деморализирати је, усмјеравати на разврат, и обешчашћивати. Ето, тако ћемо ми то да урадимо.”

Више текстова Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА