Најновије

Спајић: Нећемо са ДПС-ом и Уром, очекујемо да се Влада што прије формира

Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић рекао је да су остварили добар резултат на парламентарним изборима у Црној Гори и да очекују да се Влада што прије формира.


Покрет Европа сад на данашњим ванредним парламентарним изборима освојио је 26 одсто гласова, показују прелиминарни подаци Центра за демократску транзицију (ЦДТ), на основу 100 одсто обрађеног узорка.

Како јављају Вијести, Коалиција „Заједно“ (ДПС-СД-ЛП-ДУА) освојила је 23 одсто, „За будућност Црне Горе“ (НСД-ДНП) 15,1, коалиција „Храбро се броји“ (Демократе-УРА) 13 одсто.

Бошњачка странка има 6,8 одсто.

Испод цензуса су тренутно Социјалдемократска партија (СДП) са 2,9, СНП и Демос са 2,8 одсто, Правда за све са 2,7, Преокрет са 1,6 одсто и Народна коалиција (ДХП, Права, Слободна) са 1,1 одсто.

Албански форум има 1,7 одсто, Албанска алијанса 1,5 одсто, Покрет за промјене 0,7, Хрватска грађанска иницијатива 0,7 одсто и Ми можемо 0,5 одсто.

Излазност је 56,4 одсто.

Спајић је казао да је остварена велика побједа, упркос злоупотребама државних ресурса.

Спајић је најавио да ће ПЕС разговарати са свима са којима дијеле заједничке вриједности, преносе Вијести.

На питање са ким би правили власт, Спајић је рекао да се јасно изјаснио с ким неће у коалицију – са Демократском партијом социјалиста и Грађанским покретом УРА.

Функционер ПЕС-а Филип Ивановић је рекао да ће та странка имати највећи посланички клуб у Скупштини и да ће бити главни конституент Владе. Представио је Спајића као новог премијера.

Спајић није одговорио на питање о могућој коалицији са листом „За будућност Црне Горе“ и како би Европска унија на то реаговала. Рекао је да је вечерас тренутак за славље и да је јутро паметније од вечери.

„Што се мене тиче, одговор је јасан, али су програмски принципи најважнији, да видимо ко хоће да помогне програм Европа сад 2… Ми смо овдје да дамо резултате за грађане у наредне четири године и то је једино што ме интересује“.

Казао је да је излазност на данашњим изборима била слаба за црногорске појмове, а да је за европске нормална. „Политика није више интересантна као што је била“, додао је.

Рекао је да разговори почињу сјутра.

На питање гдје је предсједник државе и замјеник предсједника ПЕС-а Јаков Милатовић, одговорио је да је то питање за њега. Потврдио је да је Милатовић био у изборном штабу да пружи подршку.

Функционер ПЕС-а Филип Ивановић је рекао да ће та странка имати највећи посланички клуб у Скупштини и да ће бити главни конституент Владе. Представио је Спајића као новог премијера.

Погледајте како бивши премијер Словачке слави Ђоковићеву победу у уживо програму: Новак је мој узор (ВИДЕО)

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА