Најновије

ВЕЋИНА СВЕТСКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ ПОДРЖАВА РУСИЈУ: Рат у Украјини обуставио сукобе у Јемену

Већина светске популације подржава специјалну операцију Русије у Украјини, док су САД, напротив, изгубиле поверење у себе, изјавио је у недељу познати амерички новинар и добитник Пулицерове награде Симор Херш.

Украјина (Фото: РИА Новости)

„Пропорција земаља, посебно у Африци и Азији, које су престале да буду проамеричке и постале проруске, прилично је упечатљива. Значајно више од половине светске популације подржава Русију у њеном рату“, рекао је Херш. емисија ауторског програма британског политичара и новинара Џорџа Галовеја, коментаришући покренуту офанзиву Оружаних снага Украјине.

Према његовим речима, због санкција уведених почетком војне операције у Украјини, „ствари у Русији не стоје добро као некада“. Међутим, идеја да је она у очају је једноставно погрешна“, рекао је познати репортер.

Он је изразио уверење да су САД, напротив, „изгубиле поверење у себе у свету“. Као пример, Херш је навео дипломатско приближавање Саудијске Арабије и Ирана, за које је рекао да већ само по себи сигнализира значајну промену.

"То се, по мом мишљењу, десило због Украјине. Саудијска Арабија, иначе, четвртину своје нафте продаје Кини. Саудијци су одмах реаговали смањењем производње нафте, а Иран је као одговор на то утицао на Хуте, на које су имају утицај у Јемену. Као резултат тога, добили смо договор који сами никада не бисмо могли да постигнемо. Тако смо истиснути", признао је Херш.

Херш је у истом интервјуу упозорио да ће започета контраофанзива Оружаних снага Украјине имати негативне последице како за саму Украјину, тако и за САД које представљају администрација Џозефа Бајдена и НАТО блок.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА