Најновије

ГЛАСНО ИЗ МОСКВЕ: Уништавамо непријатеља на свим линијама фронта!

МОСКВА - Министарство одбране РФ је саопштило данас да армија Русије постиже изванредне резултате и да се специјална војна операција спроводи веома успешно на свим линијама фронта.
Паљба! (Фото: Јутјуб)

Паљба! (Фото: Јутјуб)

Русија је извршила низ ракетних удара са високопрецизним оружјем, базираних и са мора и из ваздуха, те је уништено и једно стратешко командно место украјинске армије. Циљеви су погођени сви у овој кампањи, наводи министарство.

У рејону Времејевског избочина, компетентним и несебичним деловањем руских јединица, ваздушним ударима и артиљеријском ватром групе снага Восток одбили су три непријатељска напада у рејонима насеља Вороњеж. насеље Новодоњецк ДПР и област Левадное Запорожје. Уништено је до 30 украјинских ловаца, два тенка и два борбена возила пешадије.

У правцу Запорожја, руске трупе су одбиле три непријатељска напада у областима насеља. насеља Жеребјанки, Мала Токмачка и Мирное, Запорошка област.

Поред тога, као резултат ватреног уништења противничких резерви које су напредовале у области н. Село Степовоје, Запорошка област, уништено је пет оклопних возила.

Укупни губици Оружаних снага Украјине на овим просторима износили су преко 235 украјинских ловаца, четири тенка, два борбена возила пешадије, 14 оклопних возила, артиљеријски систем М777 и хаубица Д-20.

На Доњецком правцу, активним дејствима јединица групе снага „Југ“ успешно је одбијено седам непријатељских напада у рејонима насеља. Белогоровка, Верхнекаменка ЛПР, Новокалиново, Первомајское и Маринка ДПР.

У окрузима Село Маринка и Новгородска ДНР погођена су ваздушним ударима на јединице 46. бригаде Оружаних снага Украјине и 109. бригаде ТерО.

Током борби на овом правцу уништено је до 340 украјинских бораца, једно борбено возило пешадије, два оклопна возила, пет возила и две хаубице Д-30.

На купјанском правцу, авијација и артиљерија групе трупа „Западна“ гађали су људство и опрему непријатеља у рејонима насеља. Насеље Синковка, Тимковка, Кисловка и Берестовое Харковске области.

У области н. Новоселовское насеље ЛНР, украјинска ДРГ је уништена.

Током дана уништено је преко 40 украјинских милитаната, један оклопни транспортер, два аутомобила и две хаубице Д-30.

На правцу Краснолиманск, ваздушни удари и артиљеријска ватра групе снага „Центар“ нанели су пораз непријатељским јединицама у рејонима с. Село Невское, ЛПР Цхервонаиа Диброва, ДПР Јамполовка, као и шумарија Серебриански.

У области н. Село Кузмино ЛНР обустављено је деловање украјинске ДРГ.

Током дана уништено је до 50 украјинских милитаната, једно борбено возило пешадије, два самоходна топа Гвоздика, као и хаубице Д-20 и Д-30.

У правцу Херсона, услед ватрене штете, губици Оружаних снага Украјине износили су 40 милитаната, два возила, хаубица Гиацинт-Б и два самоходна топа Гвоздика.

Авијација, ракетне трупе и артиљерија Оружаних снага РФ победиле су 97 артиљеријских јединица Оружаних снага Украјине на ватреним положајима, људству и војној техници у 103 округа.

У окрузима Село Новопавловка ДНР и Томарино, Херсонска област, погођена су два радара П-18.

У области н. Село Дачноје ДПР погођено је радаром за откривање и навођење циљева ПВО система С-300.

У области н. Село Јампољ ДНР погодило је командно-осматрачницу батаљона 95. десантно-јуришне бригаде.

Борбени авиони у Краматорском рејону ДНР оборили су хеликоптер Ми-24 Оружаних снага Украјине.

Системи ПВО пресрели су шест ракета ХИМАРС и Ураган МЛРС, уништили 16 украјинских беспилотних летелица.

Прочитајте ОВДЕ о руској диверзији у Николајеву

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА