Најновије

Елитна Асадова јединица хитно упућена на север да примири Турке и њихове сателите (ВИДЕО)

Сирија је распоредила једну од својих елитних војних формација у северном региону усред све већих тензија између турске војске и курдских снага.

На видео снимцима од 19.јуна види се како се неколико колона 105. механизоване бригаде Републичке гарде Сиријске арапске војске (САА) креће ка северном делу села Алеппо. Koлоне су превозиле тенкове, борбене машине пешадије, самоходне хаубице и стотине војника.

105. механизована бригада је једна од најискуснијих оклопних јединица у Сирији. Бригада је зауставила напредовање побуњеника у неколико праваца око Дамаска током раних година рата, а касније је предводила операције за ослобађање већег дела периферије престонице.

 

Posted by ‎وسيم عيسى‎ on Monday, 19 June 2023

Сиријски војни извор рекао је за портал Јужнифронт да је елитна бригада послала око 40 тенкова и другу опрему у северни део Алепа.

Извештено је да су јединице бригаде распоређене у близини града Манбиџ, који су држале курдске Сиријске демократске снаге (СДФ). САА је дозвољено да се налази у областима груписања у руралном подручју на северу Алепа у складу са споразумом који је постигнут пре око пет година.

Распоређивање је уследило након велике конфронтације између турске војске и СДФ-а у руралном подручју на северу Алепа.

 

Posted by ‎وسيم عيسى‎ on Monday, 19 June 2023

Прошле недеље, турска војска и њихови сателити извели су низ артиљеријских удара и удара беспилотним летелицама по селу у северном Алепу. Извори вести Блиски СДФ-у рекли су да је у турским нападима погинуло 21 особа, укључујући борце групе, сиријске војнике и цивиле. Многи други су повређени.

Курди су одговорили нападом на турске базе и избегличке кампове у руралном подручју на северу Алепа. Ватра групе стигла је до подручја Онцупинар у јужној Турској. Међутим, није било турских жртава.

Распоређивање Републиканске гарде у северном Алепу могло би бити усмерено на обуздавање турске војске и СДФ-а, са циљем деескалације тензија у региону.

У међувремену, Анкара и Дамаск настављају преговоре о нормализацији односа уз подршку Русије и Ирана. Само споразум између две земље могао би да помогне стабилизацији ситуације на северу Сирије. Ипак, такав споразум очигледно није близу.

СЕКУНДАРНЕ СИРОВИНЕ: Погледајте шта је остало пред Бахмутом након најновијег украјинског покушаја да се врате у град (ФОТО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА