Најновије

КАМО СРЕЋЕ ДА САМ ШУТНУО И ВУЧИЋЕВИЋА! Хеликоптеру са бебом наређено да кружи док стигне министар! (ВИДЕО)

Мостови и путеви су срушени након поплава, јер је неко потпуно избацио инжењере из игре. Ја сам био последњи инжењер који је био министар саобраћаја, инфраструктуре, грађевине, урбанизма и слично. Па је постала мода да буде Саша Антић и Зорана Михајловић са Мегатренда, па онда Тома Мона, правник, па ево Горан Весић. Шта би било да онај момак није испред моста препречио аутом пут аутобусу са 50 турских радника који су пошли на градилиште, изјавио је Велимир Илић, некадашњи министар у сектору грађевина и ванредних ситуација.

Како је навео приликом гостовања на каналу Прави одговор у емисији Луча, иако ван функције, мост је кориштен за потребе градилишта, и преко њега су прелазили камиони од 40 тона и аутобуси са радницима.

Илић је нагласио да су и ванредне ситуације препуштене нестручњацима, па тако док је још Илић био у Влади, премијер Вучић није био заинтересован за модеран пројекат одбране од градоносних облака на бази ацетилена.

- Јер је некоме у интересу да се купују те ракете против града које неко код нас производи, систем стар 50 година. То је застарела технологија коју нико не користи, па фабрика Мерцедес има модеран систем да им град не би тукао по паркираним возилима – указао је Илић.

Он је испричао и догађај када се недавно заглавио велики утоваривач испод надвожњака у Чачку.

- Почео је да диже надвожњак! Неко је направио лежећег полицајца испод надвожњака, да би учинио услугу неким својим људима, и подигнут је ниво пута испод надвожњака и наишао је тегљач са утоваривачем, заглавио се и почео да га руши. Према томе, ово је циркус! Сви људи који су нешто знали су отерани, а дошли су страначки људи – оценио је Илић.

Он је рекао и да нам путеве граде Турци и Арапи, а наши су отишли на Запад и у друге земље. У квалитет те градње изразио је сумњу, јер смо видели шта се десило новоградњи у Турској приликом земљотреса.

Такође је навео и да нам је сточарство уништено.

- Кад прођем аутопутем кроз Немачку, поред пута се све шарени од крава, а код нас ево на Златибору више нема ниједне животиње. Недавно сам обилазио и видео само једно магаренце. Некада се наше месо износило на европске трпезе, а сада увозимо месо из Чилеа негде, што је још Пиноче замрзао – ироничан је Илић.

Упитан да ли је тачно да Београд на води прети да уруши центар града чије је подножје оптеретио, он је одговорио да постоје стручњаци који упозоравају на то.

- Она кула је најружнији објекат у Београду на води, то је ругло Београда – оценио је.

За Александра Вучића рекао је да „воли креду“, да се „прошверцовао кроз школу“, те да је „Шешељу доносио бурек и јогурт“. За сипање петоцифрених бројева из рукава, и рачунање на табли, рекао је да такве способности Вучић није имао док је Илић био министар код њега у Влади, те да актуелни председник Србије очигледно користи „бубице“.

Он се присетио када је новинару шутнуо фасциклу, јер му је вређао преминулу мајку, а затим се присетио и галвног уредника Информера.

- Камо среће да сам тако шутнуо и Вучићевића – рекао је.

Коментарисао је и Жељка Митровића, његово скијање око Славије, пуцање из рукава, дронове и летеће зидове…

Открио је и шта се десило па је хеликоптер са шесторо људи и бебом пао, за шта су у јавности окривљени тадашњи министар здравља Златибор Лончар и министар војске Братислав Гашић.

- Тражили су да хеликоптер са бебом настави да кружи јер министар још није стигао за сликање – навео је Илић.

Он се насмејао томе што Ивица Дачић критикује претходну владу у којој је био министар полиције. За Коштуницу је рекао да су једино њега сви светски државници примали са уважавањем, „а знате ли како примају Вучића?“, упитао је.

Он је открио да наоружани Албанци упадају са Косова на југ централне Србије, и не само да секу дрва, већ су највећем хотелу у Куршумлији однели лифт и трафо станицу, а нико им не сме ништа!

О свему томе детаљније погледајте у емисији на каналу Прави одогвор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА