Најновије

Емил Влајки: Излуђивање људи

You really believe
We can survive all of this
The black vacuum of the universe
It was designed
To swallow us whole
It's a losing game

(Ти стварно вјерујеш
Да све ово можемо преживјети
Црни вакуум свемира
Дизајнирано је
Да нас цијеле прогута
То је изгубљена игра)

Пише: Емил Влајки

We are fucked

Дилема је козмичка, јединствена у повијести човјечанства: Да ли нас нетко ј.бе у здрав мозак, или нас ј.бе у здрав мозак? Ниједна нам филозофија не може помоћи да ту дилему разријешимо. Ето, прије два мјесеца, требало је да буду одржани опћински избори на сјеверу Косова, у четири опћине Београдске власти се убише одвраћајући људе, Србе, да изађу на изборе. Јадни људи послушали, бојкотирали изборе, Албанци „побиједили“, и онда је настао белај. Револт Срба против изабраних Албанаца, против Кфора, Еулекса, хапшења Срба, окупација Косова од стране албанских специјалаца, салонско подизање борбене спремности српске војске. Србија би, ето, штитила свој народ на Косову, али јој се не да ратовати са НАТО-ом. Зај.бано као дилема, зар не?

Е, сада иде други дио излуђивања. Запад прогласио косовску кризу опасном по Балкан, свијет и универзум. Потребна је деескалација, смиривање сукоба. Императив стољећа. Али, како онда смирити сукоб? Дуго су мозгали амерички пастири, бриселске овце, независна српска власт и албански пијуни, те донијели изузетно интелигентан закључак. Пошто су албански челници опћина нелегитимни, треба поновити изборе, тако да српска већина на сјеверу Косова добије своје одборнике и предсједнике опћина. А, да. Успут су ради реда споменули и ЗСО која ће се формирати након избора.

Ј.бо ја себе, сад тек ништа не разумијем. Ако је то рјешење, што сте онда из Београда тражили да Срби не изађу на изборе. Могли су се одржати прије два мјесеца, Срби би имали своје челнике, нереда не би било и могло би се мирно размишљати о ЗСО? А онда се у мени јави критична нота. Глуп си Емиле, има ствари које те превазилазе као, на примјер, мирнодопско провоцирање насиља; Срби на Косову морају додатно патити како би још више очврснули с обзиром на све оно лоше што их још чека. То је, ето, ситуација на Косову, највећем концентрационом логору у Европи, опкољеном и одржаваном изнутра и извана.

Како војно вратити Косово

Не, нисам завршио са Косовом. Када је Вучић хрпимице почео куповати оружје: авионе, тенкове, ракетне системе, дронове, итд., мислио сам да он то ради како би у случају малтретирања косовских Срба, војно интервенирао, ушао војском на Косово. Лудо радовање, није му уопће пала на памет таква мисао. Није ваљда луд да ратује против НАТО-а као Милошевић. Луд или херој? А што би с оним: Куд ја стадох, ти ћеш поћи?

Добро, онда ми је пало на памет да ће можда хтјети обранити слободу Републике Српске кад се она осамостали. Али, сигурно је да Вучић више неће бити предсједник кад се то деси. Коначно сам схватио. Војска Србије одржава сваке године са НАТО-ом војне вјежбе, Платинасти вук. Како ће, дакле, одржавати војне вјежбе с неким и истовремено ратовати против њега.

Хм! Ништа од Вучићеве војске, али мора бити неки начин да се Срби са Косова војно обране. И онда ми је пала на памет генијална идеја. Баш си зај.бан, рекао сам себи. Штета је, што се тога нисам прије сјетио. Онај Пригожин који је хтио срушити Путина и има плаћеничку војску, након што му је пуч пропао, могао га је Вучић позвати у Србију. Пригожин би ушао на Косово, протјерао одатле оружане формације Албанаца скупа са КФОР-ом и ЕУЛЕКС-ом. Можда би освојио чак и Бондстил, и сјевер Косова би постао потпуно српски. Он је доказао, код Бахмута, да је НАТО за њега пич.ин дим. Тако Вучић не би ратовао са Алијансом. Овако је Пригожин отишао у Бјелорусију гдје ће га Лукашенко употријебити за избацивање Руса из те земље.

Има ли игдје Руса?

Коначно, питање свих питања: Да ли Руси треба да се укључе у рјешавање косовског питања? Јер Вучић никако да призове своју славенску и православну  браћу. Зашто он то не ради, дакле, чак ни да их спомене. Ако ћу лагати, никако да нађем одговор на то питање. Ј.би га, не смијем све ни рећи.

Али, зато има интелектуалаца који, што се тога тиче, немају никаквих дилема. Једини спас за тамошње Србе, тврди А. Павић, су Руси, а не нека лажљива, трула, содомска империја дугиних боја (нај.бат ће од ЛГБТ лобија). Цитирам:

„У садашњој ситуацији, а поготово у светлу најновије поруке председника Савета Федерације Русије Валентине Матвијенко – "спремни смо да притекнемо у помоћ у тешком тренутку" – чини се да је српски избор још јаснији, а и лакши. Јер, са Западом се, то су и Руси тешком муком сазнали, не може постићи истински договор. Зато што га Запад неће. Запад је заинтересован искључиво за потчињавање других.

Да ли је то и наш интерес – потчињавање нео-содомској империји дугиних боја? Анкете непрестано потврђују да огромна већина Срба сматра да није. Предаја једноставно није опција.“

Више текстова Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА