Најновије

ЗВЕР У КАВЕЗУ: Зеленски опет најављује "нуклеарну експлозију"

КИЈЕВ – Председник Украјине Володимир Зеленски рекао је да Русија има план да „даљинско детонира“ нуклеарку Запорожје након што Руси пренесу контролу над нуклеарном електраном на ИАЕА и Украјину.
Зеленски (Фото: Јутјуб)

Зеленски (Фото: Јутјуб)

Истовремено, Русија никада није изјавила да намерава да препусти Запорошку нуклеарну електрану под контролу Кијева и ИАЕА. Напротив, више пута су оповргавали такве планове, наводи РусВесна.

У овој објави Зеленског, руске новинске агенције и аналитичари, виде јасну манипулацију која указује на то да ће се Кијев ипак упустити у изазивање нуклеарне катастрофе у Украјини бивајући уверени да ће “Русија платити цену за исту”.

Запорошка нуклеарна електрана се ​​може вратити под контролу Украјине само војним путем – ако Оружане снаге Украјине пробију руски фронт и уђу у Енергодар, пишу кијевски медији.

Оружане снаге Украјине за сада не изводе офанзивна дејства у правцу Енергодара, али је све више информација о плановима украјинске војске да нападне град кроз плитки резервоар Каховка, што је постало могуће након подизања бране, наводи портал РусВесна.

Подсећамо, већ неко време из Кијева стижу поруке да ће наводно “Русија дићи нуклеарку у Запорожју у ваздух”, што Москва увек оштро демантује и каракерише као покушај извођења “подметачине”, односно, фалс-флег операције.

У безизлазној ситуацији, где је помоћ са Запада све мања, а неуспех контра-офанзиве све очигледнији, Кијев, уколико им неко не стане у крај, попустиће највероватније под утицајима и притиском најмрачнијих Пентагон струја склоних фалс-флег операцијама широм света.

Марионетска власт у Кијеву, у свом безумљу, могла би од Европе направити нуклеарно загађени простор.

Прочитајте ОВДЕ више о ударима украјинске армије у Соледару

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА