Најновије

ПУТИН ГА ОКРЕНУО НА ТЕЛЕФОН: Без успеха и реализације нажалост

Без успеха.

Обавезе око отклањања препрека за извоз руске хране и ђубрива нису испуњене, изјавио је руски председник Владимир Путин током телефонског разговора са председником Јужне Африке Сирилом Рамафосом, саопштио је Кремљ.

"Двојица лидера разговарали су о питању пакета споразума из Истанбула. Владимир Путин је истакао да главни циљ споразума, а то је снабдевање сиромашних земаља житом, укључујући и афрички континент, није реализован", наводи се у саопштењу.

СПРЕЧЕН СТРАШАН АТЕНТАНТ У МОСКВИ: Спремао се прави пакао (ВИДЕО)

Оба лидера су потврдила заједничку намеру за јачање сарадње у различитим областима.

Наводи се да је до разговора дошло на иницијативу јужноафричке стране.

Додаје се да ће разматрање афричке мировне иницијативе о Украјини бити настављено на другом самиту "Русија-Африка", који ће се одржати од 27. до 28. јула у Санкт Петербургу. 

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин састао се 17. јуна са делегацијом афричких лидера, у којој су били председник Јужне Африке Сирил Рамафоса, председник Сенегала Маки Сал, председник Коморских острва Отман Газали и председник Замбије Хакаинде Хичилема. 

РУСИ СПРЕМАЈУ НЕШТО ВЕЛИКО! Ово говори колико ће рат трајати и открива потезе који долазе

Афричка иницијатива за решавање украјинске кризе дотиче се питања као што су безбедносне гаранције, слобода кретања житарица кроз Црно море, ослобађање ратних заробљеника и почетак преговора.

Црноморска иницијатива, коју су 22. јула 2022. године потписали представници Русије, Турске, Украјине и УН, подразумева извоз украјинског жита и хране, као и ђубрива преко Црног мора из три луке, укључујући Одесу.

За координацију кретања бродова задужен је Заједнички координациони центар у Истанбулу. Руски председник је истакао да Запад највећи део украјинског жита извози у своје државе, а не у сиромашне земље Африке.

ГОРИ НЕБО И ЗЕМЉА У ДОЊЕЦКУ: Лете ракете НАТО прозиводње

Извор: Спутник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА