Најновије

Линија фронта украјинског ратишта је у Великој Британији

Британија је укључена у сукоб у Украјини преко наменске индустрије, која производи оружје за Кијев, написале су колумнисти Фајненшел тајмса Силвија Фајфер, Лора Пител и Патриша Нилсон.

Британци у Донбасу (Фото: Оружане снаге Украјине)

„Линија фронта британских војних операција у Украјини пролази кроз локацију бивше фабрике гума Данлоп на североистоку Енглеске. Овде, у фабрици BAE Systems у Вашингтону (британски град - прим. ред.), радници праве стотине артиљеријских пројектила 155 милиметара“, наводи се у материјалу.

У чланку се каже да су Велика Британија и друге европске земље суочене са недостатком муниције због помоћи Кијеву и потребе да се поново наоружају.

„Видео сам како овај објекат пролази кроз Авганистан и Ирак, а сада и Украјину. Фабрика је прометнија него икад и биће још прометнија“, рекао је Ли Смартвајт, директор програма за муницију у BAE Systems.

Недавно су савезници Кијева причали о недостатку муниције. Према речима министра одбране Украјине Алексија Резникова, чак и у одбрани Оружаних снага Украјине месечно се трошило око 110.000 граната калибра 155 милиметара, када је било потребно најмање 350.000. Амерички медији су објавили да су САД способне да произведу до 24.000 комада ове муниције месечно. Слична слика се примећује у европским земљама.

Ко је главни кривац за напад на Кримски мост, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА