Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ВЕЋ ИСКОРИСТИЛА ПОЛОВИНУ СВОЈИХ РЕЗЕРВИ: Откривено до када ће Кијев имати довољно снага за контраофанзиву

Украјинске снаге у претходна 24 сата имале 27 окршаја са руским снагама

Фото: Јутјуб

Командант руске борбене групе Центар Андреј Мордвичев рекао је данас да ће украјинска војска имати довољно снага за контраофанзву до краја августа.

- Количина њихових снага за контраофанзиву довољне су само до краја августа. Након тога, биће кратка пауза. Неће моћи да постигну ништа у зимском периоду. Сматрамо да ће све бити готово до пролећа - рекао је Мордвичев за телевизијски канал Соловјов уживо, пренео је ТАСС.

Захарова о нападу на Одесу

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова окривила је Кијев за штету која је нанета катедрали у Одеси.
Претходно је украјински министар спољних послова Дмитро Кулеба рекао да су руске снаге напале религиозну установу под заштитом Унеска у Одеси.

- Прво, након онога што је кијевски режим урадио десетинама православних цркава у Кијевско-печерској лаври, споменицима, меморијалима, сада нема право да се жали. Успут, штета на катедрали такође иде на савест кијевском режиму и неспособним војницима противваздушне одбране, који су намерно постављени у стамбеним четвртима - навела је Захарова на Телеграму, пренео је ТАСС.

Рогов: Украјинска војска је већ искористила половину својих резерви

Украјинска војска је већ искористила половину својих резерви за напад на Запорошку област, рекао је данас лидер покрета "Заједно смо са Русијом" Владимир Рогов.

- Могу да кажем да су искористили око половине војника из резерви у Запорошкој области. То је чињеница - рекао је он за руски канал Росија-1, пренео је ТАСС.

Украјинске трупе користиле ракете ХИМАРС у покушају убиства градоначелника града Аљошки?
Проруски портпарол гувернера Херсона, Владимир Васиљенко, рекао је данас да су украјинске трупе користиле ракете ХИМАРС у покушају убиства градоначелника града Аљошки, Георгија Журавка.

- Украјинска војска извела је напад на кућу Журавка, али он није био у кући у том трентуку. Кућа је уништена, а специјалци су пронашли делове ХИМАРС ракете - рекао је портпарол, пренео је ТАСС.

Кијев: Украјинске снаге у претходна 24 сата имале 27 окршаја са руским снагама
Генералштаб Украјине објавио је данас да су у претходна 24 сата имали 27 окршаја са руским снагама, пренео је "Кијев индепендент".

Русија је напала Украјину са 17 крстарећих ракета и две балистичке, од којих је девет уништила украјинска противваздушна одбрана, додао је генералштаб. Такође, извршено је 26 ваздушних удара, а Украјина је и погођена 35 пута вишецевним ракетним бацачима.

О стању код Одесе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА