Најновије

ЗАДУЖЕН ЗА МОБИЛИЗАЦИЈУ У УКРАЈИНИ: Пробао да побегне из земље, мењао бројеве телефона, потпуно расуло у војсци

Украјинске власти саопштиле су да су бившег војног комесара притвориле ради мобилизације због сумње да је током рата у Шпанији купио вилу вредну око четири милиона евра.

Државна истражна агенција (ДБР), која истражује случајеве корупције на високом нивоу, привела је Јевгена Борисова у Кијеву два дана након што је издала налог у оквиру заједничке акције са Државним тужилаштвом.

– Осумњичени је покушао да побегне мењајући бројеве телефона и регистарске таблице на аутомобилу, односно пребивалишту – саопштио је ДБР.

РУСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ПРОБИЛЕ УТВРЂЕНЕ ЛИНИЈЕ: Заузет много важан положај за даље ратовање

Пуковник Борисов је био задужен за мобилизацију у Одеској области на југу земље све док није разрешен дужности након писања медија. Он је осумњичен за "незаконито богаћење" и покушај избегавања служења војног рока, за шта му прети казна до десет година затвора.

ДБР је у мају саопштио да је Борисов, у замену за мито, наредио подређенима да не мобилишу одређене људе током руске инвазије која је почела у фебруару 2022.

Случај је открио утицајни украјински медиј који је навео да је мајка Јевгене Борисов, пензионерка, у децембру 2022. постала власница виле у Марбељи, популарној туристичкој дестинацији на југоистоку Шпаније, вредне око четири милиона евра.

И супруга Борисова купила је пословни простор у Марбељи за скоро 740.000 евра, а свекрва је последњих година, наводи исти извор, купила неколико луксузних аутомобила.

Државна агенција за борбу против корупције (НАЗК) саопштила је прошле недеље да сумњичи бившег званичника да је незаконито зарадио 4,59 милиона евра.

Борба против корупције, ендемског зла у Украјини, која је и пре руске инвазије била међу сиромашнијим европским земљама, један је од услова Европске уније за очување статуса кандидата Кијева.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ ИЗ РУСИЈЕ! (ВИДЕО)

(Курир.рс/Јутарњи)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА