Најновије

Почео "главни удар" украјинске контраофанзиве, у ватру убачена трупе које је обучио НАТО!

Главни удар украјинске контраофанзиве, која је трајала скоро два месеца, сада је у току на југоистоку земље, изјавила су у среду двојица званичника Пентагона, преноси New York Times.

Наводно стиже појачање у хиљадама, који се прикључују жестоким биткама, од којих су многи обучени и опремљени од Запада и до сада су "држани у резерви".

Званичници су говорили под условом анонимности, а према писању америчког листа, њихови коментари поклапају се са извештајима са бојног поља у среду, где су се распламсале артиљеријске борбе дуж јужне линије фронта у региону Запорожја.

Игор Конашенков, главни портпарол руског министарства одбране, известио је о "масовном" нападу и жестоким борбама јужно од Орехова, града који Украјина држи око 60 миља северно од Азовског мора.

Мапу напада погледајте ОВДЕ.

Владимир Рогов, званичник којег је именовала Москва у јужној Украјини, рекао је да су у нападу учествовале украјинске трупе које су биле обучене у иностранству и које су биле опремљене са око 100 оклопних возила, укључујући “Леопарде” немачке производње и борбена возила Бредли америчке производње.

Снимак украјинског напада погледајте ОВДЕ.

Пољски генерал јасан, Руси могу опколити украјинску војску у Донбасу! НАТО поручио Кијеву, жртвујте војнике, а не нашу технику

Извор: Правда/Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА