Најновије

СТИГАО ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА! Ови бројеви мртвих и уништене војне технике нису реални (БРОЈКЕ)

У Запорошкој области ликвидирано око 135 украјинских војника, два тенка, три борбена оклопна возила, три возила, као и хаубица Д-20

Оружане снаге Украјине су током јучерашњег дана наставиле са покушајима офанзиве на доњецком, јужнодоњецком и краснолиманском правцу, али руска војска је одговорила на нападе.

На доњецком правцу је акцијама одбрамбених јединца и артиљерије групе Југ успешно спречено пет непријатељских напада код насеља у Доњецкој Народној Републици, а у близини три насеља је потпуно поражена жива сила и техника Оружаних снага Украјине.

Руска војска је синоћ извршила удар високопрецизним оружјем на командно место Оружаних снага Украјине у граду Дњепропетровск, означени објекат је погођен, циљ је постигнут, саопштило је руско Министарство одбране.

"Непријатељ је на овом правцу изгубио више од 120 војника, три борбена оклопна возила, два возила и хаубица Мста-Б", прецизирало је министарство.

На јужно-доњецком и запорошком правцу, групе снага Исток су артиљеријском ватром нанеле ударе на положаје украјинских војника и војне технике, наводи се у саопштењу.

Притом, јединице 36. копнене армије и ваздушно-десантних трупа успешно су одбиле два непријатељска напада код насеља Старомајорское и Урожајноје у ДНР. Током борби је ликвидирано до 70 украјинских војника, један тенк, борбено возило пешадије и два камионета.

Такође, погођено је складиште муниције 44. артиљеријске бригаде Оружаних снага Украјине код села Марјановка у Запорошкој области.

Укупно је на овим правцима ликвидирано око 135 украјинских војника, два тенка, три борбена оклопна возила, три возила, као и хаубица Д-20.

РУСИ КРЕНУЛИ НАПРЕД! Померања на фронту у корист Русије (МАПА)

Група Центар је на краснолиманском правцу извиђањем открила и спречила напредовање јуришних одреда 42. и 43. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

Украјина је на краснолиманском правцу изгубила 170 војника, три борбена оклопна возила, два возила, самоходну артиљеријску јединицу "акација" и хаубицу Д-20, наводи се у саопштењу.

На крупјанском правцу су јуришни одреди групе Запад наставили да наступају код Куземовке у ЛНР и заузели су повољније положаје. Код насеља Дружељубовка у Харковској области је уништено складиште муниције 43. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

Један руски тенк против читаве украјинске колоне: Снимци невероватне битке (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА