Najnovije

STIGAO IZVEŠTAJ SA FRONTA! Ovi brojevi mrtvih i uništene vojne tehnike nisu realni (BROJKE)

U Zaporoškoj oblasti likvidirano oko 135 ukrajinskih vojnika, dva tenka, tri borbena oklopna vozila, tri vozila, kao i haubica D-20

Oružane snage Ukrajine su tokom jučerašnjeg dana nastavile sa pokušajima ofanzive na donjeckom, južnodonjeckom i krasnolimanskom pravcu, ali ruska vojska je odgovorila na napade.

Na donjeckom pravcu je akcijama odbrambenih jedinca i artiljerije grupe Jug uspešno sprečeno pet neprijateljskih napada kod naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici, a u blizini tri naselja je potpuno poražena živa sila i tehnika Oružanih snaga Ukrajine.

Ruska vojska je sinoć izvršila udar visokopreciznim oružjem na komandno mesto Oružanih snaga Ukrajine u gradu Dnjepropetrovsk, označeni objekat je pogođen, cilj je postignut, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Neprijatelj je na ovom pravcu izgubio više od 120 vojnika, tri borbena oklopna vozila, dva vozila i haubica Msta-B", preciziralo je ministarstvo.

Na južno-donjeckom i zaporoškom pravcu, grupe snaga Istok su artiljerijskom vatrom nanele udare na položaje ukrajinskih vojnika i vojne tehnike, navodi se u saopštenju.

Pritom, jedinice 36. kopnene armije i vazdušno-desantnih trupa uspešno su odbile dva neprijateljska napada kod naselja Staromajorskoe i Urožajnoje u DNR. Tokom borbi je likvidirano do 70 ukrajinskih vojnika, jedan tenk, borbeno vozilo pešadije i dva kamioneta.

Takođe, pogođeno je skladište municije 44. artiljerijske brigade Oružanih snaga Ukrajine kod sela Marjanovka u Zaporoškoj oblasti.

Ukupno je na ovim pravcima likvidirano oko 135 ukrajinskih vojnika, dva tenka, tri borbena oklopna vozila, tri vozila, kao i haubica D-20.

RUSI KRENULI NAPRED! Pomeranja na frontu u korist Rusije (MAPA)

Grupa Centar je na krasnolimanskom pravcu izviđanjem otkrila i sprečila napredovanje jurišnih odreda 42. i 43. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajina je na krasnolimanskom pravcu izgubila 170 vojnika, tri borbena oklopna vozila, dva vozila, samohodnu artiljerijsku jedinicu "akacija" i haubicu D-20, navodi se u saopštenju.

Na krupjanskom pravcu su jurišni odredi grupe Zapad nastavili da nastupaju kod Kuzemovke u LNR i zauzeli su povoljnije položaje. Kod naselja Druželjubovka u Harkovskoj oblasti je uništeno skladište municije 43. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Jedan ruski tenk protiv čitave ukrajinske kolone: Snimci neverovatne bitke (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA