Најновије

СВЕ СЕ МЕЊА ВЕЛИКОМ БРЗИНОМ - Времјевски сектор, стање од 15.00 часова 31.07.2023 (МАПА)

Све се брзо мења.

Упркос изјавама о враћању контроле над Старомајорское руским трупама, ситуација изгледа нешто другачије. Од села практично ништа није остало, а у њему нема где да се сакрије.

Због тога је физички тешко контролисати Старомајорское не само за руске јединице, већ и за украјинске формације, које су чак недавно извршиле извиђање подручја у потрази за местима за опремање упоришта.

Сада руске трупе изводе позициони напад уз артиљеријску подршку, покушавајући да истерају непријатеља из села. Међутим, само Старомајорское је заправо у сивој зони.

ПОПАДАЛИ УКРАЈИНЦИ! Руси их похапсили па бацили на земљу (ВИДЕО)

Оружане снаге Украјине и даље шаљу мале групе да обезбеде то подручје. Једна од њих је била под ватром, покушали су да их евакуишу са два борбена оклопна возила, на које су артиљерци одмах дејствовали.

Такође, руске јединице воде интензивну противбатеријску борбу. ДВ Воин извештава о уништењу две украјинске хаубице Д-20 у околини Зеленог Поља.

ПОДРХТАВА ПЛАНЕТА: Скандал који долази из Кијева је преболестан

Истовремено, украјинске формације ће наредних дана поново кренути у офанзиву и, вероватно, на шири фронт. Сада се у Темировци, Новопољу и Болшој Новоселки активно формирају јуришне групе из борбено спремних јединица 36. и 37. пешадијског пука.

Извор: Восток.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА