Најновије

СВАКИ ДРУГИ УКРАЈИНСКИ ВОЈНИК СТРАДАО: Паклена статистика у Бахмуту

Страховито деловање руске војске по украјнској армији.

Више од половине украјинских војника који су прошли војну обуку у некој од балтичких земаља погинуло је или нестало након упућивања ка Бахмуту, пише француски "Фигаро".

"Више од половине Украјинаца обучених и послатих на фронт у Бахмуту (украјински назив за Артјомовск) није се вратило", изјавио је француски инструктор, напомињући да је реч о Украјинцима који су прошли обуку у једној од балтичких армија, наводе "РИА Новости".

Према писању листа, важно је да сукоб не утиче на француску војску. "Видели смо случајеве посттрауматског стреса међу инструкторима обуке", рекао је француски војник.

Осим тога, "Фигаро" преноси да Француска планира да обучи још 4.000 украјинских војника 2023. године, а обука ће бити прилагођена потребама Кијева.

"У пролеће је украјинска армија обучавана за управљање оклопним возилима и коришћење система ПВО. Остале обуке биле су усмерене ка борби или командовању", наводи се у чланку.

Истовремено, представник једне официрске школе у ​​Француској рекао је да украјинским трупама "недостају вештине координације" и да француски инструктори томе морају да посвете посебну пажњу.

СРУШЕН РУСКИ ЛОВАЦ ПРЕСРЕТАЧ МИГ-31: Судбина пилота неизвесна огласили се Руси

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА