Најновије

РУСИ ИХ ГЛЕДАЛИ У ШОКУ: Украјинци прешли реку Дњепар да би се предали

"Са собом су имали три јуришне пушке АК-74, 360 метака калибра 5,45 мм за њих, ручни противтенковски бацач ракета и три ракете за њега", рекао је извор упознат са ситуацијом

Тројица украјинских војника прешла су Дњепар и предала се руској војсци која се налази на левој обали у Херсонској области, рекао је извор упознат са ситуацијом за "РИА Новости".

"Дана 8. августа око 23 сата, између насеља Велика Лепетиха и Заводовка, на нашу страну препливала су три припадника Оружаних снага Украјине. Са собом су имали три јуришне пушке АК-74, 360 метака калибра 5,45 мм за њих, ручни противтенковски бацач ракета и три гранате за њега", рекао је извор.

"РИА Новости" деле снимак забележен термовизиром на коме се види тренутак када их је руска војска привела.

Украјински војници који су се предали руску војску су обавестили о локацијама својих бригадних јединица и команданата.

Судећи по информацијама које се појављују у руским медијима, ово није први случај да су украјински војници прешли на леву обалу Дњепра са белом заставом.

Раније РТ на руском поделио је на Телеграму интервју са украјинским војником који је 3. маја решио да се преда због немарног односа украјинске команде према војсци и проблема које имају са снабдевањем.

Ако је веровати украјинском војнику, план бекства је чуо је његов командир вода, али уместо да их казни стрељањем, како је очекивао, командир им је помогао и чувао им леђа од потенцијалних напада са украјинске стране.

ЧАК 17 НАПАДА: Руси сатиру код Доњецка - преко 270 мртвих Украјинаца!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА