Најновије

КИЈЕВ ГУРНУО ВОЈНИКЕ У КЛАНИЦУ: Невероватне сцене самоубилачког напада

Почетак украјинске контраофанзиве био је глупа и самоубилачка политичка одлука, неоправдана са професионалне војне тачке гледишта, рекао је за РИА Ласло Фелди, мађарски војно-политички стручњак, шеф Управног одбора Фондације. Новости.

- Мислим да ако питате војне политичаре и војни стручњаци у Америци, у западној Европи, они би једногласно рекли да је контраофанзива узалудна.

Њено покретање није била војно-политичка одлука, политичка, глупа, самоубилачка и значи уништење хиљаде људи са професионално гледано потпуно узалуд.

  Русија је за годину дана изградила системску одбрану коју традиционално оружје не може надмашити. Ко год је покушао следити самоубиство. Јасно је да се ово дешава - рекао је Фелди.

Према његовим речима, одлука о спровођењу контраофанзива могла би бити донета не само због „непромишљеног политичког понашања“, већ и у интересу криминалних кругова умешаних у трговину органима, укључујући погинуле украјинске војске.

Шта год да је изазвало украјинску контраофанзиву, „са професионалне тачке гледишта, од првих минута није било могуће замислити да ће она бити успешна“, приметио је експерт.

ЛЕТЕО КОМАНДИ ЦЕНТАР У ВАЗДУХ! Руси погодили много битну тему

Украјинска контраофанзива на јужно-доњечком, артјомовском и пре свега запорошком правцу почела је 4. јуна. Кијев је бацио у борбене бригаде обучен од стране НАТО-а и наоружане западном опремом, укључујући тенкове Леопарда који се широко рекламирају – касније су снимци возила која се диме на бојном пољу изазвали резонанцију на Западу.

Како је председник Владимир Путин изјавио 21. јула, за украјинске трупе нема резултата, „барем до сада“, а западни кустоси су „очигледно разочарани“ током „контранапада“. Кијеву, према његовим речима, не помажу „ни убачени колосални ресурси, ни снабдевање оружјем, тенкови, артиљерија, оклопна возила, ракете, ни слање хиљада плаћеника и саветника“.

Руско Министарство одбране је 4. августа известило да су украјинске трупе од почетка „контраофанзива“, у периоду јун-јули, изгубиле више од 43 хиљаде људи и преко 4,9 хиљада комада оружја. Међу уништеном украјинском опремом - 26 авиона, девет хеликоптера, 1.831 оклопно возило, укључујући 25 немачких тенкова Леопард, седам француских тенкова на точковима АМКС и 21 америчко борбено возило пешадије Бредли.

Западни медији посебно истичу ефикасност минских поља Оружаних снага РФ. У том контексту, амерички државни секретар Ентони Блинкен изразио је мишљење да ће офанзива Оружаних снага Украјине трајати „још много месеци“, а држава су почеле да снабдевају Оружане снаге Украјине касетном муницијом. Иако, према експертима које су интервјуисали РИА Новости, они нису у стању да радикално промене ситуацију.

РУСКА НОЋНА ОФАНЗИВА! Падају места, украјнска армија губи положаје

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА