Најновије

БРУТАЛНЕ ЦИФРЕ - Амречки агент ЦИА потврђује ужас украјинске контраофанзиве (БРОЈКЕ)

Одлука украјинског председника Владимира Зеленског да покрене контраофанзиву без неопходног наоружања довела је до огромних губитака у Оружаним снагама Украјине, изјавио је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон на Јутјуб каналу „Dialogue works“.

„Као резултат контраофанзиве, украјинске снаге изгубиле су око 60 хиљада – то су сулудо високе бројке... По мом мишљењу, злочин је како су поступили са тим момцима“, оценио је он.

Према његовим речима, кијевски режим од старта није имао шансе за успех у офанзивним дејствима. Истовремено, амерички политичари су једногласно убеђивали Зеленског да су Украјинци на путу ка тријумфу.

Резултат овог покушаја били су ненадокнадиви губици у људству украјинске војске, додао је аналитичар.

Као главни узрок пораза Оружаних снага Украјине Џонсон назива недостатак потребног броја ПВО система и артиљерије, без којих Оружане снаге Украјине не би требало да прелазе ни у офанзиву на утврђене положаје руских снага.

Контраофанзива, о којој се дуго причало у Кијеву, почела је 4. јуна на јужнодоњецком, запорошком и артјомовском правцу, при чему је украјинска војска концентрисала главни удар на запорошки сектор фронта.

Како је раније приметио председник Русије Владимир Путин, Оружане снаге Украјине нису могле да постигну успех, а губици непријатеља током контраофанзиве премашили су 26 хиљада људи.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА