Најновије

ДРАСТИЧАН ПОТЕЗ ЗЕЛЕНСКОГ - Слути на почетак краја једног режима

Мушкарцима између 18 и 60 година није дозвољено да напусти земљу откако је почео рат са Русијом.

Председник Украјине Володимир Зеленски саопштио је у петак да његова влада отпушта шефове свих регионалних војних центара за регрутацију у Украјини, што је драматичан потез за сузбијање корупције у систему који долази јер су нови војници очајнички потребни како би заменили погинуле и рањене у борбама.

- Овај систем би требало да воде људи који тачно знају шта је рат и зашто су цинизам и мито током рата издаја. Уместо тога, војницима који су прошли фронт или који не могу да буду у рововима јер су болесни или су изгубили удове, али су сачували достојанство, њима може да се повери овај систем регрутовања – рекао је председник.

НОВИ НАПАД НА КРИМСКИ МОСТ!

Зеленски је рекао да је борба против приоритета корупције, а ови потези долазе усред напора да се реше питања око регрутовања у војску.

Раније ове недеље, украјински Државни истражни биро саопштио је да је отворио 112 случајева против државних службеника.

Биро је притворио шефа Кијевског окружног територијалног центра за регрутацију и социјалну подршку, кога није именовао, оптужујући га да је учествовао у изради фиктивних докумената у којима се тврди да се мушкарцима који нису способни да служе дозвољавају да напусте земљу – мито је био од 10.000 долара по комаду, пише Њујорк тајмс.

Биро је притворио и шефа једног од кијевских одељења војне администрације, такође неименованог у јавности, оптужујући га да је извукао документе за тројицу мушкараца.

Мушкарцима између 18 и 60 година није дозвољено да напусти земљу откако је почео рат са Русијом, а гранична стража је саопштила да се појединци свакодневно хапсе због тог покушаја.

БРУТАЛНЕ ЦИФРЕ - Амречки агент ЦИА потврђује ужас украјинске контраофанзиве (БРОЈКЕ)

Извор: Сд.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА