Најновије

Е САД НЕК СЕ СПРЕМЕ УКРАЈИНЦИ! Креће жестока руска освета

Руско Министарство спољних послова осудило је јуче најновије украјинске терористичке нападе на Кримски мост, истакавши да су због тога недужни цивили били изложени опасности, пренео је Танјуг. „Не може бити оправдања за такве варварске поступке и они неће остати без одговора”, написала је портпаролка тог министарства Марија Захарова на апликацији за размену порука „телеграм”.

Украјинске снаге су иначе јуче два пута покушале да нападну Кримски мост. Руско Министарство одбране саопштило је да је други украјински покушај да се нападне Кримски мост ракетом С-200 био безуспешан, пренео је Тас.

Министарство одбране Русије је појаснило да су снаге ПВО благовремено откриле и пресреле у ваздуху украјинску ракету и да није било жртава нити причињене материјалне штете, пренео је Интерфакс. Гувернер Крима Сергеј Аксјонов претходно је рекао да су снаге ПВО обориле две ракете у области Керчког мореуза и да Кримски мост није оштећен. Олег Крјучков, саветник Аксојонова, прецизирао је да су током напада специјалне службе поставиле димну завесу на мост.

У међувремену, на Кримском мосту обновљен је путнички саобраћај, саопштиле су надлежне службе на „телеграму”.

Иначе, руске снаге су осујетиле покушај Украјине да нападне Крим, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране јуче ујутру. „Руске снаге су у ноћи између петка и суботе осујетиле покушај кијевског режима да изведе терористички напад на полуострво Крим са 20 беспилотних летелица.

Спречени терористички напад није изазвао жртве или материјалну штету”, наводи се у саопштењу. Према руском Министарству одбране, 14 украјинских дронова је уништила руска ПВО, а још шест је неутралисано ометањем системима за електронско ратовање. Претходни напад дроном на Крим, у којем је учествовало 25 беспилотних летелица, догодио се 30. јула.

На сасвим другом крају руско-украјинске ратне драме, неколико плажа у црноморском граду Одеси званично је отворено за купаче. И то први пут од избијања сукоба са Русијом, али купање није дозвољено за време узбуне због ваздушног напада, саопштили су јуче локални званичници.

Одеса, највећа украјинска лука и поморска база, више пута је била мета руских напада ракетним пројектилима и беспилотним летелицама, а у море је постављен велики број подводних мина, пренео је Ројтерс. Због безбедности локалног становништва, а након инцидената са минама које су експлодирале на плажама, обала је била затворена за јавност. Одлуку о отварању плажа у периоду од 8.00 до 20.00 часова заједнички су донели челници градске цивилне и војне управе, објавио је на свом телеграм каналу гувернер Одесе Олех Кипер.

Познаваоци ратних прилика у Одеси наводе да је дуж плаже постављена противминска мрежа како би се спречило да пливачи нехотице настрадају од мина постављених близу обале.

УКРАЈИНСКИ ГРАНИЧАРИ ХАПСЕ КАО НА ТРАЦИ: Украјинци масовно беже из земље

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА