Најновије

НОВА УКРАЈИНСКА КОНТРАОФАНЗИВА! Запад финансира потез очајника

Политичари на Западу почињу да се припремају за офанзиву украјинских Оружаних снага на пролеће или лето 2024. године. По њиховом мишљењу, али и једног броја војних званичника, актуелна офанзива Оружаних снага Украјине може трајати још много месеци. Сада Запад разматра о томе како да се припреми за дуготрајан сукоб, пише Волстрит џурнал.

Председник Здруженог комитета начелника штабова, генерал америчке војске Марк Мили више пута је говорио да је мало вероватно да ће Кијев брзо затворити копнени коридор који Русија држи дуж Азовског мора или изоловати Кримско полуострво. Представник САД у НАТО-у за време председника Барака Обаме Иво Далдер, сматра да Вашингтон не рачуна да ће Кијев брзо вратити „своју територију“.

„Стварно мислим да администрација схвата да Украјина нема намеру да врати сву своју територију у блиској будућности“, рекао је Даалдер.


Истовремено, бивши заменик помоћника генералног секретара НАТО-а, генерал-мајор америчке војске у пензији Гордон Дејвис сматра да се украјинска војска прилагођава ситуацији брже од руске.


„Овај рат може да изгледа и као Корејски рат, са брзим напредовањем на линији фронта у првим месецима, а затим и релативном стагнацијом – али биће потребне године да обе стране то схвате“, прокоментарисао је експерт за Русију из Центра за поморску анализу, повезан са Пентагоном. Корејски рат, који је почео 1950. године, технички није завршен.

Е САД НЕК СЕ СПРЕМЕ УКРАЈИНЦИ! Креће жестока руска освета

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА