Најновије

САЈАМ АМЕРИЧКОГ И НАТО НАОРУЖАЊА У МОСКВИ: Изложени симболи и литература ''Азова'' (ФОТО/ВИДЕО)

Изложба заробљене опреме, укључујући и опрему земаља НАТО-а, која је заробљена током специјалне војне операције, отворена је у Парку Патриот код Москве, саопштило је у уторак новинарима Министарство одбране Русије.

Bushmaster (Фото: Јутјуб)

„У оквиру Међународног војно-техничког форума Армија-2023 у Патриотском парку код Москве отворена је изложба заробљеног наоружања и војне опреме у служби Оружаних снага Украјине, укључујући и оне које су испоручиле западне земље. отворен за делегације и учеснике форума као део организованих група“, саопштило је министарство.

Посебна пажња на изложби је посвећена опреми произведеној у САД и другим земљама НАТО-а.

„Пажњи гостију биће представљени изгорели аустралијски оклопни аутомобил Bushmaster, амерички оклопни транспортер М-113, шведско борбено возило пешадије CV90-40,, француски тенк на точковима AMX-10RCR. Већина западне заробљене опреме на изложбу чине британска борбена возила: оклопна возила Husky и Mastiff, возило АТ-105 Saxon. Опис експоната показује где и под којим околностима су заробљени“, саопштило је министарство.

Министарство је подсетило да је поставка почела да се формира у августу 2022. Током године, већ је прикупио више од 870 узорака наоружања и војне опреме, од којих је већина наоружање и опрема украјинског војно-индустријског комплекса, посебно модернизовани тенк Т-72АМТ, оклопни транспортери БТР-3Е и БТР-4Е, оклопна возила „Варта“, „Козак“, заробљени Оклопни аутомобил украјинских граничара „Тритон“, патролни чамци из луке Мариупољ.

„Међу њима је и лако оклопни чамац „Калкан-П” са репним бројем БГ-309, који је развила тамошња бивша украјинска фабрика „Лиман” за потребе обалске страже Украјине. Овај експонат су својевремено користили украјински националисти да обаве провокације у Керчком мореузу и у територијалним водама Русије“, саопштила је руска војска.

Одвојено, у затвореном павиљону изложбе представљена је експозиција „Обећани савез” о идеолошкој индоктринацији украјинске омладине која се спроводи последњих година.

„Овде су представљени школски уџбеници, одећа са националистичким слоганима, необичан мени украјинских барова и угоститељских објеката, симболи терористичког батаљона '’Азов'’ забрањеног у Русији“, саопштило је Министарство одбране.

Међународни војно-технички форум „Армија-2023“ одржава се у парку „Патриот“ у Кубинки код Москве од 14. до 20. августа под покровитељством Министарства одбране Русије.

Сателитски снимак рата у Украјини погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА