Најновије

КИЈЕВ СЕ СПРЕМА НА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Групишу огромну војску на овим правцима

Руска војска је успешно извела офанзиву у правцу Купјанска и тамо побољшала своје положаје, саопштило је Министарство одбране.

Украјинске трупе спремају нови покушај великог продора на запорошкој линији фронта, изјавио је лидер покрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов за "РИА Новости".

"Украјински председник Владимир Зеленски има све мање времена да се покаже пред Западом и учини нешто поводом контраофанзиве. Зато Оружане снаге Украјине журе да пре јесење кишне сезоне направе нови покушај великог продора на запорошком фронту", објаснио је Рогов.

ПУЦАЈУ УКРАЈИНСКЕ УТВРЂЕНЕ ЛИНИЈЕ! Руси надомак историјске победе

Украјинске трупе, иако су кренуле у напад, нису успеле да на запорошком правцу пробију прву линију руске одбране и дођу до обале Азовског мора, како су желеле, истакао је Рогов.

Украјина ће, према његовој процени, највероватније да нападне у области Времјовске избочине код Старомлиновке, или код Роботина, или пак према Дњепру у правцу Запорошке нуклеарне електране.

Како је Рогов раније казао, украјинске трупе су у код Запоржја већ активирале две трећине резерви које су биле припремљене за офанзиву.

Извештај са фронта руског Министарства одбране
За разлику од Кијева, руска војска је успешно извела офанзиву у правцу Купјанска и тамо побољшала своје положаје, саопштило је Министарство одбране.

Осим тога, јуришни одреди су, уз подршку руске авијације и артиљерије, одбили девет напада ваздушно-јуришних бригада Оружаних снага Украјине у областима места Новоселовско и Стелмахивка у ЛНР, као и код Ољшана и Синковке у Харковској области.

Непријатељ је ту изгубио до 85 војника, два борбена оклопна возила, четири теренца, као и самоходне артиљеријске инсталације - М109 "паладин" америчке производње и "краб" пољске, прецизира руско МО.

Украјинска контраофанзива на јужнодоњецком, артјомовском и најактивнијем запорошком правцу почела је 4. јуна. Кијев је у борбу укључио бригаде које је обучавао НАТО и западну ратну опрему. Међутим, како је председник Русије Владимир Путин изјавио 21. јула, украјинске трупе немају резултате.

КРЕЋЕ ПОБУНА У УКРАЈИНСКОЈ АРМИЈИ! 500 војника одбило да пређе у офанзиву

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА