Најновије

Рецензија стрипа "Секира и муња"

Рецензија стрипа "Секира и муња" у издању Чаробне књиге.

Фото: Чаробна књига

Колико год научнофантастично да звучи наслов који у исти стрип ставља суперхероја Флеша и суперчовека Загора, ипак је ова ситуација постала реалност!

Бројни љубитељи вероватно најпопуларнијег Бонелијевог јунака код нас, као и муњевито брзог ДЦ - јевог Флеша, остају усхићени након овог кросовера.

Чаробна књига нас је овим издањем обрадовала у својој библиотеци Оловка, туш и перо и то и јубиларном 500. броју, па им честитамо на великом јубилеју ове едиције уз жељу да нас и даље пријатно изненађују. Ради се и о првом броју ДЦ/Бонели издања, жељно очекујемо следеће примерке и надамо се скором сусрету јунака ових издавача, пре свега Дилана Дога и Бетмена!

Прва сарадња великог издавача на светском нивоу, ДЦ комикса као и највеће италијанске стрип фабрике, нам доноси неочекивану комбинацију.

Шта и на који начин може да повеже јунака из Дарквуда ХIХ века и Берија Алена из савременог доба, одговориће нам лепа прича сценаристе Ђованија Масија и Маура Узеа.

На пријемчив начин су сценаристи успели да објасне како су се два хероја нашла један поред другог, у великом сукобу са генијима злочина.

Ако се узме сам концепт кросовера, односно сусрета различитих стрип јунака у једном делу, онда су амерички аутори достигли врхунац на ту тему.

Италијански сценаристи су нас подсетили да итекако умеју да дају добре идеје у овој области, да направе интензиван, читљив и узбудљив развој радње на 144 стране.

Ако и има љубитеља стрипа који не знају све о Загору, али и о Флешу - Муњи, уводник ће их увести у ликове.
Они што је бољи део стрипа су и сусрети наших јунака са свим најпознатијим негативцима са којима су имали посла.
Два најзначајнија противника су направила коалицију да униште нама познати свет.
Ко су њих двојица, сигурно вам неће бити тешко да погодите.

Раскошан и модеран цртеж је дело још једног Италијана, Давида Ђанфеличеа, али вас позивамо да у стрипу не очекујете класичног Загора и Чика на које су нас навикли Фери или Донатели и позивамо на стрпљење са стилом овог уметника.
Сјајан колор је дело Аделе Матере и Луке Сапонтија.

У целости је стрип урађен у италијанској фумети продукцији, али ћете између тврдих корица наићи на класичан суперхеројски амерички комикс.

У судару два универзума ће одлучујућу улогу имати "Секира и муња", а свакако је препорука да одмах узмете књигу и сазнате на који начин тачно.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА