Најновије

МИСТЕРИЈА КОНАЧНО РЕШЕНА: Откривено шта је тачно цилиндар кога су таласи избацили на плажу у Аустралији (ВИДЕО)

Мистериозни објекат који је испливао на обалу у Западној Аустралији је заправо крхотина индијске свемирске летелице.

Цилиндар је део ракете коју је лансирала Индијска свемирска истраживачка организација (ИСРО), наводи за ЦНН Садир Кумар, директор те организације.

Аустралијска свемирска агенција објавила је у уторак на Твитеру да је завршила истрагу о објекту и да је дошла до истог закључка. Откако се у јулу појавио на плажи у Грин Хеду, обалском граду који се налази 250 километара северно од Перта цилиндрични објекат, ширине два и по и дужине око три метра, изазвао је велико узбуђење међу локалним становништвом.

У почетку се нагађало да би олупина могла бити дио МХ370 - авиона који је нестао са западне аустралијске обале 2014. године са 239 путника.

Стручњаци за ваздухопловство убрзо су појаснили да мистериозни предмет не потиче из комерцијалног авиона и да је вероватно реч о резервоару ракете која је у неком тренутку пала у Индијски океан.

- То је лансирна ракета средње носивости којом управља ИСРО. Крхотине остају у складишту док Аустралијска свемирска агенција сарађује са ИСРО који ће додатно потврдити следеће кораке. То укључује и разматрање обавеза према свемирским уговорима Уједињених нација - навела је Аустралијска свемирска агенција.

Свемирске ракете се иначе састоје од различитих делова с горивом од којих се сваки избацује узастопним редоследом при чему већина крхотина пада натраг на Земљу.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА