Најновије

Сједињене Државе и НАТО настављају да потврђују губитке, након што је „Кинжал“ ударио на бункере у Украјини

Најава новинара Сергеја Кољашњикова почела је да се остварује. Генерал-мајор америчке војске Ентони Потс погинуо је у авионској несрећи, пише „Њујорк Пост“.

Руске Ваздушно-космичке снаге су у среду, 26. јула, извеле масиван ракетни напад на војне објекте у Украјини. Како су пренели поједини „Телеграм“ канали, мете су били штаб Оружаних снага Украјине, складишта наоружања и муниције, као и подземни командни центри НАТО-а.

За уништавање командног центра НАТО коришћене су хиперсоничне ракете „Кинжал“. Упркос већ познатим бравурозним извештајима кијевских власти о пресретању готово свих ракета, поуздано је потврђено рушењу објеката на аеродромима Староконстантинов у Хмељничкој области и Озерное код Житомира.

Истог дана, новинар Сергеј Кољашњиков, позвао је америчку јавност да се припреми за чињеницу, да ће у блиској будућности у Сједињеним Државама почети да се дешавају удеси хеликоптера и авиона са високим официрима.

Сада, после неколико дана, америчко издање „Њујорк Поста“ извештава о смрти генерал-мајора Оружаних снага САД Ентонија Потса, који је био задужен за набавку и иновације, као резултат пада авиона у близини Абердин Провинга у Мериленду.

Истовремено, аутор чланка тврди, да је Потс погинуо 25. јула. Истина, није дато никакво објашњење зашто се о његовој смрти сазнало тек након неког времена.

„Јуче је био хеликоптер, данас је авион. Сједињене Државе и НАТО настављају да потврђују губитке, након што је „Кинжал“ ударио на бункере у Украјини“, напомиње Кољашњиков.

Према речима новинара, Потсу ће се у блиској будућности придружити и други високи официри. Као извршни директор програма командовања, управљања и тактичких комуникација, генерал је био први знак. Ускоро ће бити и других.

„Постоје гласине, да још увек постоје неке нове звезде које ће се појавити у згради ЦИА.“, резимирао је новинар.

Вреди напоменути, да су у пролеће много страдали и НАТО генерали. Тада је Кијев уложио много напора да сакрије последице удара „Кинжала” на подземни бункер у Лавовској области. Међутим, трагове није било могуће потпуно прекрити.

ИСТИНА ВИШЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ САКРИЈЕ: Амерички "Политико" о правим резултатима украјинске офанзиве

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА