Најновије

Владан Вукосављевић: Вучић мења КиМ за Нобела!(ВИДЕО)

Гладијатори у Риму су били припадници других народа, неки од њих су остваривали велике успехе, били би слављени, богати, били атракција, међутим, они нису тим потезима доприносили народима из којих су потекли, Трачанима, Галима и другима. Слично је и данас, Никола Јокић ако не игра за репрезентацију, он је само један од гладијатора НБА арене, изјавио је Владан Вукосављевић, некадашњи министар културе и информисања, гостујући у емисији Луча канала Прави одговор.  

Он се сложио да се спортисти који играју за стране клубове и освајају титуле за њих, а не за наше клубове, и који одбијају да играју за репрезентацију, на неки начин могу упоредити са јаничарима. 

Вукосављевић је говорио о убиству вожда Карађорђа, чија годишњица пада на ноћ између 25. и 26. јула 1817. године, рекавши да је то „највећа трагедија нашег историјског хода“. 

- Зато што је унела мотив кумоубиства и братоубиства, да Србин дигне руку на Србина. Али вероватно је тачно, оно што је академик Милорад Екмечић открио у својим радовима, и у делима руских, енглеских и пољских историчара, да су у заверу против Карађорђа прсте умешали и Беч и Лондон – казао је он. 
Он је рекао да се Наполеон дивио Карађорђу, иако му је био непријатељ, јер је Француска била савезник Отоманске Империје. Открио је и коју су нову ратну технологију Французи тада дали Турцима, што је можда и пресудно утицало на слом Првог српског устанка. 

Говорећи о Косову и Метохији, он је упоредио француско-немачки и друге споразуме који се склапају у вези наше јужне покрајине, са Тајном конвенцијом коју је потписао кнез Милан Обреновић, како би му Аустроугарска признала титулу краља. Како је рекао, председник Србије Александар Вучић с друге стране, циља на другу титулу, на Нобелову награду за мир, ако се реши косовског питања. 

- Такође, њему се обећава и подршка да влада колико он жели, али наравно то не значи да ће вероломни Запад такво обећање и испунити – истакао је Вукосављевић.

Како је приметио, Вучић назива турског председника Тајипа Реџепа Ердогана пријатељем, иако су Турци дали Приштини оружја у вредности од 100 милиона евра. О негативном утицају ријалити програма, на начин на који се код нас презентују, о томе што се опозиција боји избора, о манипулацијама истраживањима јавног мњења и другим темама, опширније можете погледати у емисији на каналу Прави одговор. 

ИСТИНА ВИШЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ САКРИЈЕ: Амерички "Политико" о правим резултатима украјинске офанзиве

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА