Најновије

РАКЕТИРАНИ ОБЈЕКТИ ВСУ: Жестоке борбе за Времјевску избочину и код Орехова (МАПА)

Руске трупе су данас погодиле објекте Оружаних снага Украјине у Кијевској, Житомирској, Хмељничкој, Черниговској и Запорошкој области. У поподневним часовима Оружане снаге Русије извеле су ракетни напад на зграду Драмског позоришта “Тараса Шевченка” у Чернигову, где је одржана презентација украјинских произвођача дронова, организована уз подршку регионалне администрације.

Фото: Принтскрин

Украјинске формације су заузврат напале дроном војни аеродром Солци у Новгородској области, оштетивши једну летелицу. Осим тога, Оружане снаге Украјине поново су покушале да нападну Москву и Републику Крим, али су системи за електронско ратовање и ПВО пресрели све циљеве. На Криму је ВСУ употребио модернизовану противваздушну ракету из комплекса С-200 за напад.

На фронту се настављају борбе у сектору Ореховски у области Работина и код Урожајног у сектору Времјевске избочине. Поред тога, руске трупе настављају своју позициону офанзиву у правцу Купјанска, развијајући свој успех у близини Синковке.

У сектору Времјевске избочине настављају се позициони сукоби на јужним ободима Старомајорског и Урожајног. Одељења Оружаних снага РФ наносе артиљеријске ударе на упоришта Оружаних снага Украјине, спречавајући нагомилавање јединица и стварање ударне песнице за напад на Старомлиновку.

Истовремено, украјинске формације настављају у малим групама да траже слабости у одбрани руске армије на периферији Заветног Желанија, руски ФПВ дронови активно раде на људству ВСУ.

На Ореховском сектору, ВСУ не престаје да покушава да пробије одбрану руских трупа у Работину. На северној периферији села прекинут је напад Оружаних снага Украјине, руска артиљерија и авијација су радили по наредби. Истовремено, у рејону Орехова, на удаљености већој од 30 километара од фронта, прецизним хицем погођена је хаубица М109, рад су исправили оператери УАВ.

Прочитајте ОВДЕ шта је Медведев поручио западним лидерима

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА